Prima pagină » Culinar » Mâncare de cartofi cu carne de porc. Rețeta bunicii

Mâncare de cartofi cu carne de porc. Rețeta bunicii

08 mart. 2022, 16:14,
BZI.ro, în Culinar

Una dintre rețetele pe care le făceau bunicii în copilărie este și acea mâncare de cartofi cu carne de porc. După câteva cercetări și încercări s-a dovedit a fi foarte simplă.

Cartoful a fost o legumă de bază în copilăria multora, iar multe rețete cu acesta ne duce cu gândul la copilărie, chiar dacă în ultimul timp semipreparatele câștigă cât mai mult teren. Această rețetă de mâncare de cartofi cu carne de porc este una destul de simplă la bază, retușurile fiind reprezentate doar de către condimentele pe care fiecare persoană dorește să și le adauge.

persoana care taie ceapa

Ceapa se taie cubulete

Mâncare de cartofi cu carne de porc. Pregătire

Pentru a face această rețetă vom avea nevoie de un kilogram de cartofi, păstrăm cantități ușor de reținut la fel ca și în cazul altor rețete. Pe care îi vom adăuga în ceapa bine călită. Dacă ne gândim la cum făceau bunicii și părinții noștri mâncarea, totul era ochiometric și nu neapărat bătut în cuie. Se încearcă tăierea cartofilor în cubulețe sau cel puțin o formă cât mai similară cu cea a cuburilor.

Așa ca în cazul cepei, undeva la 3 cepe medii ar trebui să fie perfect. Acestea se taie în cubulețe și alături de frunzele de dafin cu piper, se lasă la călit. Când ceapa prinde o culoare mai diferită, sticloasă, înseamnă că totul s-a pătruns uniform. Focul trebuie să fie unul mediu, căci la mare se poate arde ceapa dintr-o lipsă a atenției. Dacă adăugați sare la început, stimulați călirea cepei, iar aceasta va fi gata cu mult înainte de termen.

carne pentru mancarea de cartofi cu carne de porc

Carnea se doreste a fi ceva mai grasa

Carnea se dorește a conține ceva mai multă grăsime, bunicii făceau rețeta cu jumări căci întreaga aromă a mâncării constă în această grăsime animală. A nu se exagera aici căci carnea de porc conține mult colesterol, iar asta poate duce la dezvoltarea a mai multe probleme de sănătate. Carnea se dorește a fi tăiată în cubulețe pentru a se găti mai repede, dar o puteți tăia și fâșii, doar că timpul va crește. Același lucru se poate spune și despre tăierea cepei.

Multe persoane pun la călit alături de ceapă și ardei sau gogoșari. Dar bunica dorea să-i pună la final, să aibă textura proaspătă și acum la ora actuală, putem spune că oferă un plus de naturalețe. Aceștia se taie mai întâi pe lungime, iar apoi în cubulețe. Aspectul este unul a unui ghiveci de legume unde alocurea se zăresc bucăți de carne.

ardei rosii tocati cubulete

Ardeii se pot adauga atat la calit, cat si la final pentru a reda un gust cat mai natural

Mâncarea este aproape gata. Finalul rețetei

Rețeta este una simplă, la 3 minute după ce a fost adăugată carnea peste ceapa călită putem adăuga cartofii și 2 căni de apă. Iar acum se va aștepta fierberea cartofilor, undeva la 30 de minute ar trebui să fie suficient, dar acest timp de fierbere al cartofilor poate varia de la o specie la alta, așa că cel mai clasic mod de a afla că mâncarea este pe sfârșite este testarea sa cu furculița.

farfurie cu muraturi asortate pentru mancarea de cartofi cu carne de porc

Acest preparat merge foarte bine alaturi de muraturi

Când cartoful este pătruns, pentru a ne termina mâncarea de cartofi cu carne de porc, mai trebuie adăugat sosul de roșii și condimentele. O fierbere de încă 10 minute ar trebui să fie suficientă pentru a finaliza mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *