Prima pagină » International » Mâncare contrafăcută în China. S-au produs ouă false, lapte cu melamină, orez și găluști de carton

Mâncare contrafăcută în China. S-au produs ouă false, lapte cu melamină, orez și găluști de carton

29 sept. 2022, 11:25,
în International

Tehnologia a evoluat din toate punctele de vedere. Astfel, trebuie să fim foarte atenți la mâncarea contrafăcută din China și nu numai! Cetățenii chinezi sunt deja renumiți după ce produc deja de mai mult timp ouă false.

Chinezii au trecut la un alt nivel, după ce au devenit faimoși prin comercializarea unor copii false și slab calitative la haine, încălțăminte sau electrocasnice.

Atenție! Mâncare contrafăcută în China. Ce au început să producă chinezii

Este bine știut faptul că cetățenii din China sunt deja faimoși la nivel mondial după ce au produs și vândut ani întregi replici slab calitative la haine, încălțăminte sau electronice. În momentul de față, chinezii au reușit să meargă mult mai departe. Au ajuns să creeze ouă de găină false pe care le răspândesc nu doar în China, ci în întreaga Asie. Din punct de vedere al aspectului, acesta nu are absolut nicio diferență față de un ou real, scrie Bloomberg.

Astfel, un consumator obișnuit ar putea fi extrem de rapid păcălit să cumpere această marfă contrafăcută. Deși coaja celor false este un pic mai tare, ea seamănă izbitor cu cea reală. Până și pelicula subțire care protejează interiorul este prezentă în „oul chinezesc”. Mai mult decât atât, culorile și formele gălbenușului și albușului sunt aproximativ identice cu cele reale și doar cineva cu o atenție desăvârșită și-ar da seama că are de-a face cu unul fals.

Vă aducem aminte că ouăle false au apărut la mijlocul anilor ’90, iar producția lor s-a răpândit peste tot în China. Prețul de producție al unui ou fals ar fi la jumătate comparativ cu cel al unui ou real. Cu instrumentele și materialele specifice, o persoană poate produce în jur de 1.500 de ouă false pe zi.

Din ce sunt făcute ouăle false?

Specialiștii din China afirmă că pentru a putea produce albușul, chinezii utilizează rășină, amidon și pigmenți. Ulterior, se adaugă alginat de sodiu, extras din alge brune, care dă vâscozitatea dorită. La albușul astfel preparat se adaugă gălbenușul, ce constă într-un alt amestec de rășină și pigmenți. Odată ce interiorul este gata, se creează coaja dintr-un mix de parafină, ghips și carbonat de calciu.

Astfel, nimic din acest ou nu provine de la nicio găină. O persoană atentă ar observa că are de-a face cu o replică. În primul rând, coaja ouălor chinezești are o formă perfectă și este fină, fără asperități. De asemenea, ouăle reale au un miros slab, pe care cele false nu-l au.

Totodată, după ce oul este spart, gălbenușul și albușul se amestecă foarte repede fiindcă sunt făcute din aceleași ingrediente.

Este absolut clar că dacă mergi în vizită în China nu prea te poți baza că vei mănânca preparate „tradiționale”, pentru că riști să consumi carton sau plastic! Au existat deja nenumărate scandaluri în această țară din cauza mâncării false, care în ultimii ani a devenit o adevărată problemă din cauza resurselor limitate și a populației tot mai numeroase.

În aceeași ordine de idei, vă reamintim faptul că cercetătorii canadieni au creat un nou tip de carne.

Lapte cu melamină, orez și găluști de carton

Este bine știut că la un moment dat, a existat în China un trend alimentar care a băgat în spital nu mai puțin de 60.000 de bebeluși din cauza laptelui cu melamină. Precizăm că acasta este o substanță care se utilizează la fabricarea unor materiale plastice și are o compoziție chimică asemănătoare cu a cianurii.

Oamenii de rând nu au știut acest lucru și au cumpărat un produs despre care se spunea că are un conținut ridicat de proteine. Laptele „îmbunătățit” a dispărut de pe piață tocmai după ce patru bebeluși au decedat din cauza substanței periculoase.

De asemenea, în același context, a existat un alt scandal imens în China în anul 2011, atunci când o publicație a scris despre un restaurant de provincie, unde orezul era, de fapt, o combinație de cartofi și plastic. Povestea a fost confirmată în urma controalelor, iar situația a degenerat. Problema s-a rezolvat la acel moment pe plan local. Cât despre găluștile despre care s-a scris în anul 2007 într-un ziar, acestea erau umplute cu carton pus în anumite chimicale pentru a se înmuia, apoi amestecat cu grăsime de porc pentru „aromă”. Astfel, trebuie să aveți foarte mare atenție la mâncarea contrafăcută din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *