Prima pagină » Magazin » Mananci cate o portocala pe zi? Uite ce se intampla in organismul tau
Mananci cate o portocala pe zi? Uite ce se intampla in organismul tau

Mananci cate o portocala pe zi? Uite ce se intampla in organismul tau

09 dec. 2014, 11:23,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:471278;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Sezonul rece aduce putine fructe autohtone! Merele si perele se pot pastra in conditii bune dar, pentru o schimbare de gust avem clementine, mandarine sau portocale. Pentru unii acestea sunt simbolul copilariei. Un gust plin de vitamina C, minerale si amintiri frumoase.

Mandarine, clementine, portocale – sunt fructe din familia citricelor, dar care si-au format o identitate prin forma, culoare si savoare diferite. Mandarinele contin beta-caroten, vitaminele B, E si K, fosfor, fibre si proteine bune pentru digestie si au chiar si calciu in componenta.

Vezi si Cele mai bune fructe pentru copii

Clementinele au rezultat prin incrucisarea mandarinelor cu portocalele amare. Acestea nu au samburi si sunt o sursa sigura de vitamina A. Specialistii sustin ca o singura clementina contine 35 de calorii si aproape 7 grame de zahar natural. Pe lista compusilor organici din clementine, puteti gasi potasiu, calciu, magneziu si fier. Aceste fructe contibuie la buna functionare a sistemului nervos si a celui muscular. Mandarinele, clementinele si portocalele au in comun multa VITAMINA C, unul dintre cei mai eficienti antioxidanti. Acidul ascorbic din compozitia citricelor are efect antihistaminic si reduce congestia nazala. Vitamina C din portocale ne protejeaza de infectii si sustine sanatatea pielii si a dintilor. Portocalele ofera si foarte multa energie, scrie realitatea.net.

Vezi si 5 alimente de care nu stiai ca sunt fructe

Specialitsii vorbesc despre 5 beneficii de top. Portocalele ar preveni cancerul, bolile de rinichi si ar reduce riscul formarii de pietre. Atentie! Sucul trebuie consumat cu moderatie deoarece contine mult zahar si poate afecta pana si smaltul dintilor. Portocalele scad colesterolul pentru ca sunt bogate in fibre solubile, imbunatatesc sanatatea inimii gratie electro mineraleor si potasiului. Ele contin si multe substante alcaline, motiv pentru care au efectul lamailor. Asemeni altor fructe, au zaharuri simple, doar ca portocala are un indice glicemic de 40. Un nivel sub 55 este considerat scazut. Asta inseamna ca daca nu mancati multe dintr-o data nu veti avea probleme cu insulina sau cresterea in greutate. Atentie si la aspectele mai putin placute. Coaja citricelor poate avea conservanti pericolusi pentru a rezista mai mult. Specialistii spun ca multe dintre produsele de import contin pesticide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *