Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Mănâncă proteine ​​vegetale pentru a reduce riscul de demență
Mănâncă proteine ​​vegetale pentru a reduce riscul de demență

Mănâncă proteine ​​vegetale pentru a reduce riscul de demență

26 feb. 2021, 10:14,
în Sanatate

Un studiu statistic arată că femeile care favorizează consumul de proteine ​​vegetale sunt mult mai puțin susceptibile de a muri din cauza unor patologii precum Alzheimer.

Proteinele vegetale, după cum știm deja, sunt îmbogatite cu mai multe virtuți. Ușor de digerat, sunt bune și pentru sistemul cardiovascular. Un nou studiu relevă mai multe beneficii ale consumului de nuci, naut, semințe de dovleac, chia sau quinoa – printre altele. Această lucrare, realizată de o echipă de la Universitatea din Iowa și publicată în Jurnalul Asociației Americane a Inimii, arată că femeile cu vârsta peste 50 de ani care consumă multe proteine ​​vegetale sunt mai puțin susceptibile de a muri de demență.

Cercetătorii au analizat date de la peste 100.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani, care au completat un chestionar privind obiceiurile lor alimentare în 1993. 24 de ani mai târziu, s-a constatat că consumul de proteine ​​vegetale a fost asociat cu un risc redus. Rata mortalității de 21% pentru cele care a consumat cele mai multe proteine ​​vegetale.

Dar se pare că dieta în ansamblu este importantă în reducerea riscului de a muri din cauza demenței, deoarece și consumul intens de ouă scade cu 14%, iar de carne de păsări de curte cu 15%. O proporție care este inversată cu carnea roșie consumată în cantitate prea mare: același risc este crescut cu 21%.

Rezultatele noastre susțin necesitatea de a lua în considerare sursele de proteine ​​dietetice în viitoarele orientări dietetice. În prezent, aceste orientări se concentrează în principal pe cantitatea totală de proteine, atunci când ar trebui să ia în considerare și tipul de proteină”, concluzionează autorii studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *