Prima pagină » Actualitate » Managerul spitalului „Victor Babeș, Emilian Imbri, dezvăluiri şocante: Zeci de mii de oameni cu COVID-19 umblă printre noi
Managerul spitalului „Victor Babeș, Emilian Imbri, dezvăluiri şocante: Zeci de mii de oameni cu COVID-19 umblă printre noi

Managerul spitalului „Victor Babeș, Emilian Imbri, dezvăluiri şocante: Zeci de mii de oameni cu COVID-19 umblă printre noi

29 oct. 2020, 14:27,
George Cristian în Actualitate

Reputatul medic Emilian Imbri, manager la Spitalul ” Victor Babeș” a făcut o afirmaţie şocantă în contextul creşterii numărului de infectări. Acesta spune că cifrele apărute în spaţiul public sunt din ce în ce mai îngrijorătoare dar sunt normale în contextul în care, la nivel de ţară, se fac mai multe testări decât acum câteva luni. Creşterea testării duce, automat, la creşterea numărului de persoane depistate pozitiv.

Medicul Emilian Imbri este de părere că la un număr de 6.000 de cazuri de infectare, pe teritoriul României se mai afla încă 60.000 de persoane care circulă liber şi care sunt purtători de COVID-19.

Emilian Imbri a vorbit despre noul record de infectări cu COVID-19

Într-o declaraţie pentru B1 TV, medicul Imbri a comentat noul raport dat publicării de Grupul Naţional de Comunicare Strategică. Acesta explica faptul că odată cu creşterea capacităţii de testare a crescut şi numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19. Dacă ieri se făceau doar 27.000 de teste, astăzi s-au făcut aproape 40.000 de teste, iar numărul de persoane depistate este mai mare.

“Am ajuns la acest record pentru că nu se respectă măsurile impuse. Asta se întâmplă. Au fost multe măsuri restrictive care doar au fost anunțate. Pentru că ele să aibă efecte lumea trebuie să le și respecte.

Pe de altă parte, s-a anunțat de ieri că a crescut capacitatea de testare prin deschiderea a 18 centre de testare. În momentul de față capacitatea de testare a României a ajuns la 40.000 de testări pe zi. Ieri au fost 27.000 de teste, dacă astăzi sunt 40.000 este firesc să crească numărul celor depistați. Este un procent care se respectă. Dacă mâine vor fi 50.000 de teste am putea avea 8.000 de cazuri. Asta nu este o surpriză”, a precizat mediul Emilian Imbri.

Emilian Imbri a făcut o declaraţie şocantă. Sunt zeci de mii de purtători de COVID-19 liberi

Sunt zeci de mii de purtători de COVID-19 liberi în ţară, afirma Emilian Imbri. Declaraţia este susţinută şi de o explicaţie matematică. Acesta a spus pentru postul de televiziune faptul că numărul persoanelor infectate trebuie să fie înmulţit cu 10, iar acest lucru duce automat la un procent de 60.000 de purtători de COVID-19 care pot infecta în jurul lor. Din numărul total de cazuri, 5% ajung la Terapie Intensivă menţionează Imbri:

„Experții spun că o persoană infectată transmite boală la încă trei sau că dacă avem un număr de 4.000 de cazuri într-o zi, ar trebui să îi înmulțim cu 10, așa cum spunea profesorul Alexandru Rafila. Acesta ar fi de fapt raportul luat în calcul de OMS. Dacă noi avem 6.000 de îmbolnăviri, probabil că undeva prin țară circulă 60.000 de oameni care sunt purtători. Din numărul acesta, de 6.000 de cazuri, socotiți procentul de până la 5% care vor ajunge în terapie intensivă”, a mai precizat Emilian Imbri.

Sistemul medical rezista, persoanele angajate în el, nu

În încheierea declaraţiilor, Emilian Imbri este de părere că în aceste momente nu se poate vorbi despre faptul că sistemul medical nu ar rezista. Totuşi, managerul Spitalului Victor Babeș este de părere că personalul medical angrenat în luptă este din ce în ce mai slab, iar acest lucru poate reprezenta un semnal de alarmă:

“Sistemul de sănătate rezistă. Este o creștere firească, așteptată și anunțată din timp. Sistemul rezistă până se umple tot sistemul. Mai durează până ajungem acolo. Cine nu rezistă? Persoanele care lucrează în sistem. Când o să înceapă să se îmbolnăvească doctorii, deja o să avem o mare problemă pentru că nu o să mai aibă cine să acorde asistență”.

Declaraţia pare să fie pe aceeaşi lungime de undă cu ce spunea, în urmă cu aproximativ o lună, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acesta explica jurnaliştilor faptul că una dintre cele mai mari provocări este rezistentă personalului medical care este angrenat în lupta cu pandemia de COVID-19

„Ce a însemnat sistemul medical în această perioadă. A fost un sistem medical pe care cred că îl ştiam toţi, dar ne-am obişnuit cu dânsul. (…) Dacă în primă fază eram toţi aşezaţi, în faza în care ne aflăm astăzi deja se simt oboseala, se simte suprasolicitarea”, a declarat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 decembrie 2024
03 decembrie 2024