Prima pagină » Actualitate » Managerul spitalului din Timișoara se teme de un incendiu similar ca în Constanța. A cerut o autospecială în permanență în curtea unității
Managerul spitalului din Timișoara se teme de un incendiu similar ca în Constanța. A cerut o autospecială în permanență în curtea unității

Managerul spitalului din Timișoara se teme de un incendiu similar ca în Constanța. A cerut o autospecială în permanență în curtea unității

06 oct. 2021, 10:38,
Roxana Butuc, în Actualitate

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara a declarat că se teme de posibilitatea izbucnirii unui incendiu la fel de violent ca cel de la Spitalul din Constanța.

Managerul a făcut solicitare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru a avea o autospecială în curte în caz de incendiu.

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara a cerut o autospecială în caz de incendiu

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara, conducerea se teme de posibilitatea izbucnirii unui incendiu, astfel încât Cristian Oancea, managerul spitalului, a făcut o solicitare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) pentru a avea o autospecială în permanență în curtea Spitalului Victor Babeș.

Aceeași conducere consideră că la Spitalul din Timișoara ar putea izbucni un incendiu la fel ca cel de la Spitalul din Constanța. La toate acestea, Cristian Oancea așteaptă răspuns de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență dacă cererea sa va primi sau nu aprobare, întrucât nu a mai fost făcută o astfel de solicitare.

Spitalul Victor Babeș este suprasolicitat

Tot de la acest spital a mai înaintat o cerere acum câteva săptămâni, ca parterul clădirii să fie transformat în zonă roșie în care să se pună paturi pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus și care au nevoie de oxigen. Astfel încât de la 13 paturi s-a ajuns la 34.

Având în vedere că fiecare pat trebuie să aibă și oxigen, conducerea vede în această suprasolicitare același scenariu cum s-a petrecut la Spitalul din Constanța, adică un pericol de izbucnire de incendiu. Luând în considerare această situație, managerul a cerut ca autospeciala să fie în permanență în curtea spitalului în caz de pericol.

De asemenea, același spital se confruntă și cu problema medicamentelor, astfel încât conducerea spitalului a anunțat că în următoarele zile unitatea va rămâne fără medicamente destinate bolnavilor de Covid-19.

Incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Amintim faptul că la data de 1 octombrie 2021, mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo un a izbucnit un incendiu violent. Din această cauză au fost activate planurile alb și roșu.

„Spitalul este în subordinea primăriei, dar am activat planul Alb. Sunt ambulanțele. Nu este în subordinea președintelui CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți. Planul Alb înseamnă evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă. Pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean. Se va face și o triere, cei în stare critică vor fi duși la terapie intensivă”, a transmis președintele Consiliului Județean Constanța.

În urma incendiului, au fost declarate 7 persoane decedate, unde cinci dintre acestea au murit arse în interiorul spitalului iar celelalte două la spitalele unde au fost transferați pacienții. Ulterior, la câteva zile după izbucnirea incendiului, a mai fost anunțată o persoană decedată. Astfel încât, bilanțul victimelor au ajuns la opt.

Ancheta este încă în desfășurare pentru a se stabili exact cauzele izbucnirii incendiului, însă la spital s-au găsit mai multe nereguli la instalație, aceasta necesitând a fi înlocuită integral. Se crede că suprasolicitarea din ATI de la paturile cu oxigen ar fi principala cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *