Prima pagină » Actualitate » Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti nu a fost lăsat de jandarmi să intre în curtea unității medicale: „E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare?”
Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti nu a fost lăsat de jandarmi să intre în curtea unității medicale: „E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare?”

Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti nu a fost lăsat de jandarmi să intre în curtea unității medicale: „E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare?”

11 nov. 2021, 09:32,
în Actualitate

Astăzi, 11 noiembrie, la Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a izbucnit un incendiu puternic, zeci persoane fiind evacuate și alți doi au decedat. Autoritățile de la fața locului au împiedicat accesul în curtea spitalului fără știrea acestora, responsabili pentru aceasta fiind paznicii și jandarmii.

Bogdan Nica, managerul spitalului, ajuns la fața locului cu propria mașină, a încercat să intre în curte, însă a fost împiedicat de forțele de ordine, ciuda explicațiilor date precum că el este directorul și trebuie să semneze procesul verbal cu cei de la ISU.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești i-a fost blocat accesul în curte

Chemat la spitalul unde este director, Bogdan Nica a venit cu mașina personală, pentru a a semna actele cu ISU privind procesul verbal. Ajuns la poartă, jandarmii l-au informat că nu are voie să intre în curte, prin hotărârea dată de poliție ca nimeni nici medicii, nici asistenții sau alt angajat nu are voie în spital. Acesta a încercat să le explice de mai multe ori că este directorul și că trebuie să intre pentru a se întâlni cu cei de la ISU. După mai multe insistențe și explicații, în cele din urmă, s-a dat jos din mașină iar paznicii i-au permis accesul în curte.
„Lăsaţi-mă să intru. (..) Chemaţi-l pe băiatul de la jandarmi să mă lase să intru în curtea spitalului, sunt director, vă rog!”, le-a spus managerul Bogdan Nica.
 „De la poliţie nu ne dă voie să dăm drumul la nicio maşină străină”, a fost răspunsul unui jandarm.
„Sunt directorul spitalului. E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare? Lăsaţi-mă să intru! Am treabă. Sunt cu colegii de la ISU să încheiem procesul verbal. Deschideţi-mi poarta!”, a adăugat acesta.
La spitalul unde a avut loc incendiul, IPJ Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. A fost activat planul roșu de intervenție

Joi dimineața, 11 noiembrie, în jurul ore 4, autoritățile au fost chemat prim apelul unic la 112 pentru a interveni la Spitalul Județean din Ploiești, unde a izbucnit un incendiu. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie iar pompierii au intervenit pentru a lichida incendiul.

La fața locului, ISU au intervenit cu 6 autospeciale cu apă și spumă, o autopecială de descarcerare dar şi 20 de ambulanțe SMURD. În ajutorul acestora au fost mobilizate echipaje SAJ dar şi 57 de pompieri militari. Zeci de persoane au fost evacuate și alți doi fiind declarați morți.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spune ISU Prahova.

De asemenea, tot Bogdan Nica directorul Spitalului de Boli Infecțioase Ploiești, a declarat faptul că spitalul a avea autorizație parțială de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *