Prima pagină » Local » Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roșu, a vorbit despre unitatea de Terapie Intensivă Mobilă care a ajuns la Iași
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roșu, a vorbit despre unitatea de Terapie Intensivă Mobilă care a ajuns la Iași

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roșu, a vorbit despre unitatea de Terapie Intensivă Mobilă care a ajuns la Iași

28 mart. 2021, 14:37,
George Cristian, în Local

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași a vorbit despre unitatea de Terapie Intensivă Mobilă care a ajuns, de la Botoșani la Iași. Acest a explicat că poziţionarea acesteia facilitează accesul la utilităţi.

De altfel, Spitalul de Boli Infecţioase va avea două gărzi, una pentru unitatea medicală şi a doua pentru Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă

La Iași a ajuns o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roșu, la Iași a ajuns o Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă. De altfel, unitatea a fost plasată în interiorul spitalului, mai exact în curtea acestuia. Amplasarea acesteia facilitează accesul la utilităţi dar şi accesul la staţia de oxigen.

” De mai bine de 1 an de zile, Spitalul de Boli Infecţioase se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Din aceste considerente am luat decizia de a venit incă odată în sprijinul pacienţilor şi a sistemului de Terapie Intensivă. La Iași a ajuns o Unitatea Terapie Intenivă Mobilă care este amplasată în parcarea Spitalului de Boli Infecţioase. Amplasamentul se află într-o zonă facilă racordării la utilităţi, curent electric, apă curentă dar şi canalizare. Există şi un element foarte important: Racordarea la staţia de oxigen. Unitatea Mobilă va funcţiona pe baza unei staţii de oxigen separată fată de cea din Spitalul de Boli Infecţioase. Vor fi create două linii de gardă. O line de gardă care va asigura îngrijirea pacienţilor din Spitalul de Boli Infecţioase şi o linie care va îngriji pacienţii de ATI Unitatea Mobilă” a conchis dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecţioase.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu prezintă situația de la UPU Iași

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a explicat, tot în cursul zilei de duminică, 28 martie 2021, despre situația de la UPU Iași. Medicul coordonator al UPU-SMURD Iași a menționat că la Unitatea de Primiri Urgențe se află internați 7 pacienți internați care au nevoie de ventilație. 5 dintre ei sunt ventilați non-invaziv, iar doi pacienți sunt ventilați mecanic:

A crescut capacitatea ATI pentru pacienţii COVID-19, cei care au nevoie de operații specifice dar şi pentru cei care sunt doar infectaţi cu COVID-19 la Unitatea Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași. Totuşi, în aceste momente sunt 5 pacienţi pe ventilaţie non-invazivă şi doi pacienţi cu necesar mare de oxigen. (…) a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

În aceste momente, in judetul Iași mai sunt disponibile 5 paturi de Terapie Intensivă. Sunt disponibile câte un pat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Municipal Pașcani, Spitalul de Recuperare, și două paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

Tot în județul Iași, pe data de 28 martie 2021, au fost diagnosticate 4.439 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, iar un număr de 1.386 sunt internate la Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *