Prima pagină » National » Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, este pozitiv la infectarea cu coronavirus
Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, este pozitiv la infectarea cu coronavirus

Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, este pozitiv la infectarea cu coronavirus

08 iul. 2020, 22:10,
în National

Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, a fost declarat pozitiv la infectarea cu coronavirus. Managerul a început să aibă simptome de coronavirus încă de luni, 6 iulie 2020. Momentan nu se cunosc persoanele cu care a intrat în contact managerul unităţii medicale

Managerul Spitalului Colentina, Remus Mihalcea, este pozitiv la infectarea cu coronavirus

Conform ultimelor informaţii, se pare că managerul Spitalului Colentina din Bucureşti a fost confirmat că fiind pozitiv la infectarea cu coronavirus. Din câte se pare, managerul Remus Mihalcea, este în aceste momente internat în spital. Acesta a început să se simtă rău de luni, 6 iulie 2020. În aceste condiţii, nu putem spune că managerul este asaimptomatic, ci dimpotrivă, este simptomatic. Nu se cunosc, momentan, persoanele care au luat contact direct cu managerul unităţii mai sus menţionate.

Totuşi, Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologica pentru a stabili contactii direcţi cu managerul. Menţionăm faptul că managerul Remus Mihalcea a venit zilnic la serviciu, deci numărul contactilor direcţi poate fi destul de mare. Nu se cunoaşte dacă Spitalul Colentina va intra din nou în carantină.

Spitalul Colentina se va deschide pentru cazurile non-covid

Conform unor surse din interiorul DSP, decizia de redeschidere a Spitalului Colentina a fost deja luată. După câteva avize pe care Spitalul trebuie să le obţină, acesta se va redeschide şi pacienţilor care nu au coronavirus. În urmă cu câteva săptămâni, medicii din cadrul spitalului s-au plâns de faptul că unitatea medicală este ţinută ca spital covid, deşi Spitalul Colentina are capacitatea de a trata zeci de mii de oameni pe lună.

Aceştia s-au plâns de faptul că, în Spitalul Colentina sunt doar câteva zeci de persoane internate, iar faptul că persoanele care nu au COVID sunt interzise în spital este un lucru total anormal. Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase, menţionează ASSMB. Instituția acuză că s-a întârziat eliberarea unui aviz pentru acest spital.

Medicii au scris o scrisoare deschisă în care solicitau redeschiderea spitalului

Medicii din cadrul Spitalului Colentina arătau faptul că deşi unitatea medicală are aproape 900 de paturi totale, în aceste momente sunt internaţi doar 100 de oameni. Acest lucru se datorează faptului că spitalul a fost declarat că fiind spital COVID.

„În situaţia actuală, după depăşirea vârfului pandemiei, în care există o răspândire comunitară a virusului, când toate unităţile spitaliceşti ar trebui să fie capabile să gestioneze pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu SARS-CoV2, blocarea globală a uneia dintre cele mai performante unităţi spitaliceşti multidisciplinare din Bucureşti este total lipsită de logică! Este evident, aşa cum a fost şi până acum, că pacienţii noştri nu pot fi preluaţi de alte spitale în aceste condiţii. Cu toate acestea, deşi spitalul a depus de o săptămână toată documentaţia pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare, la Direcţia de Sănătate Publică (pentru a da posibilitatea şi celorlalţi pacienţi, de a se adresa spitalului, nu doar a celor COVID), eliberarea acestui document întârzie în mod nejustificat, invocându-se mereu alte pretexte”, se arată în petiţia semnată de aproximativ 300 de persoane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *