Prima pagină » Actualitate » Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, apel disperat către guvernanți! Vrea introducerea testării gratuită a tuturor romanilor pentru salvarea de vieţi
Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, apel disperat către guvernanți! Vrea introducerea testării gratuită a tuturor romanilor pentru salvarea de vieţi

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, apel disperat către guvernanți! Vrea introducerea testării gratuită a tuturor romanilor pentru salvarea de vieţi

15 oct. 2021, 10:37,
în Actualitate

Guvernul României pare să nu tină cont de părerile specialiştilor care incă de la începutul pandemiei au solicitat statului introducerea testării gratuite a românilor pentru a evita numărul mare de decese. Managerul Institutului Marius Nasta, Bestrice Mahler reiterează acest apel spunând că este o metodă eficientă.

Un alt specialist care a declarat că se impune carantinarea Bucureștiului şi a judeţului Ilfov nu a fost ascultat de premierul demis, Florin Cîțu care a declarat că nu ia în considerare acest lucru.

Beatrice Mahler vrea testarea gratuită a tuturor romanilor pentru salvarea de vieţi

În direct la un post de televiziune, Beatrice Mahler a declarat că testarea masivă şi gratuită a românilor se va dovedi o metodă eficientă pentru salvarea de vieţi. Managerul Institutului Marius Nasta este de părere că şi în magazinele mari se poate face o testare. În aceste condiţii, persoanele pozitive ar putea intra în izolare şi s-ar opri transmiterea comunitară:

„Eu cred că în acest moment trebuie să alegem testarea masivă și cred că asta ar fi o soluție pentru tot Bucureștiul, cu teste rapide să facem un screening al populației. Dacă vreți, și la intrarea în magazinele mari, pentru că trebuie să facem testare cât mai mult în acest moment, pentru ca persoanele depistate pozitiv să rămână la domiciliu, să fie izolate și abia apoi politicul să decidă care este momentul de introducere al certificatului verde (…)

Acum, atenția trebuie să fie îndreptată către cetățean și soluția pentru el este testarea, iar în momentul în care avem un val pandemic de așa amploare, testarea gratuită este obligatorie pentru a pune capăt acestor pierderi de vieți masive”, a declarat Beatrice Mahler, pentru B1 TV.

Vaccinarea nu poate avea efectul scontat pe termen scurt fără testare în masă

Pe de altă parte, managerul consideră că trebuie întrerupt lanţul de transmitere iar acest lucru se face în special prin testare pentru că, vaccinarea fără testare nu are efect pe termen scurt:

„Noi trebuie să depistăm persoanele pozitive, care trebuie să rămână la domiciliu, pentru a nu transmite mai departe. Trebuie să întrerupem lanțul acesta de transmitere. Carantinarea întrerupe lanțul de transmitere și este binevenită, dar fără o testare, vom avea iluzia că vom rămâne la 16.000 de cazuri, când ele, de fapt, sunt mult mai multe și astfel, nu cunoaștem amploarea pandemiei. Eu cred că accesibilitatea testării trebuie să fie modificată. Cum se fac zone mobile de vaccinare, același lucru putem face și pentru zona de testare. Probabil că trebuie să mergem noi pentru oameni, pentru că unii au reținere de a merge în spitale”, a declarat Mahler.

De-a lungul crizei COVID, Guvernul României nu a încurajat testarea masivă a populației. Majoritatea testelor PCR au fost realizate din banii cetățenilor, la fel și cele antigen.

Specialiştii par să nu fie băgați în seamă de Guvernul Cîțu

Nu este prima oară când un asemenea apel este lansat în spaţiul public. De-a lungul pandemiei, numeroşi specialişti au atras atenţia asupra faptului că, o testare în masă a populaţiei, ar fi benefică. Nici atenţionarea specialiştilor asupra faptului că Bucureștiul şi judeţul Ilfov ar trebui carantinate nu i-a ” inmuiat” pe cei din Guvernul Cîțu.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.

Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit sursei citate.

În replică, premierul demis a declarat că nu se gândeşte la o asemenea măsură pentru că în trecut aceasta nu a dat rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`