Prima pagină » Eveniment-Social » Managerul general interimar al Operei Naționale Române din Iași, prof. univ. dr. Daniel Șandru: „Când am venit în instituţie am găsit un adevărat dezastru” – FOTO, VIDEO

Managerul general interimar al Operei Naționale Române din Iași, prof. univ. dr. Daniel Șandru: „Când am venit în instituţie am găsit un adevărat dezastru” – FOTO, VIDEO

28 iul. 2021, 16:45,
în Eveniment-Social

Miercuri, 28 iulie 2021, la ora 15.00 a fost programată o ediție BZI LIVE despre un subiect cultural important din România! Invitat a fost prof. univ. dr. Daniel Șandru, manager general interimar al Operei Naționale Române Iași (ONRI), din lună martie şi după suspendarea balerinei Beatrice Rancea, anchetată de procurori. Despre ce și-a a realizeazat în perioada următoare la ONRI, care au fost prioritățile, aplanarea conflictelor, dialogul și încadrarea angajaților îndepărtați abuziv de fosta conducere, activitatea artistică și administrativă respectiv proiecte de viitor şi pregătirea noii stagiuni vor reprezintă elementele abordate în această emisiune-dialog cu prof. univ. dr. Daniel Șandru.

Printre subiectele abordate prof. univ. dr. Daniel Sandru, manager general interimar al Operei Naționale Române Iași (ONRI) a fost interpelat ce a găsit în prima zi în care a venit în funcţie. Acesta a afirmat fără echivoc că a găsit un adevărat dezastru.

„În maxim 5 ani Opera Naţională Romana Iaşi va deveni cea mai importantă din România. Sunt soluţii pentru a construi un nou sediu”, a mai spus universitarul.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că Opera Națională Română Iași are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă a grelelor încercări pentru instituție.

„Opera Națională Română Iași are nevoie de un factor de echilibru în această perioadă a grelelor încercări pentru instituție. Îmi doresc ca acest interimat să aducă un dialog mai bun între angajații Operei, dar și o mai eficientă administrare a atribuțiilor manageriale. Noul manager interimar are experiența necesară pentru a gestiona într-un timp destul de scurt provocările sesizate de cele două controale efectuate de către Corpul de Control la această instituție și să se asigure că, prin intermediul Departamentului artistic, publicul ieșean, și nu numai, se bucură de producții culturale la cel mai înalt nivel”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Universitarul Daniel Sandru, absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și cadru didactic la Universitatea „Petre Andrei” din Iași

După alegerile din 2020, prof. univ. dr. Daniel Șandru a fost ales consilier județean, din partea Partidului Național Liberal (PNL) în Consiliul Județean (CJ) Iași. De asemenea, acesta a fost numit, în 2016 (în Guvernul Dacian Cioloș), secretar de stat, Șeful Departamentului „Centenar”. De asemenea, a coordonat și programul „Centenar” din cadrul Primăriei Municipiului Iași. Prof. univ. dr. Daniel Șandru este profesor de Științe politice și fost președinte de Senat al UPA. A fost director editorial al Editurii „Adenium”, din Iași, și director al Revistei „Timpul”, cu o consistentă carieră universitară și o prezență publicistică de marcă.
Daniel Șandru (n. 4 septembrie 1975, Fălticeni) este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași

Prof. univ. dr. Daniel Șandru (n. 4 septembrie 1975, Fălticeni) este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași. Licențiat, ca șef de promoție al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a UAIC (1999) și, ulterior, absolvent de Științe Politice (2001), în cadrul aceleiași instituții, are un master în Filosofie Politică (2000) și un doctorat „Magna cum Laude” în Filosofie (2008), cu teza „Valențe epistemologice ale conceptului de ideologie”. Între 2010 și 2013 a fost bursier post-doctoral al Academiei Române și a efectuat stagii de cercetare la Universität Konstanz (2010, 2012) și, respectiv, „Humboldt-Universität zu Berlin” (2011).

A publicat „Reinventarea ideologiei” (2009, Editura Institutul European), lucrare distinsă cu Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române și cu Premiul Revistei „Sfera Politicii”

A publicat cărțile „Reinventarea ideologiei” (2009, Editura Institutul European), lucrare distinsă cu Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române, cu Premiul Revistei „Sfera Politicii” și cu Premiul Revistei „Transilvania” pentru Filosofie Politică), „Sub semnul paradoxului cotidian” (2010, publicistică, Editura Institutul European) și „Ipostaze ale ideologiei în teoria politică” (2014, Editura Polirom, lucrare distinsă cu Premiul Revistei Transilvania pentru Teorie Politică). A coordonat, în colaborare, următoarele volume: „Mass-media și democrația în România postcomunistă” (ediția I, 2011; ediția a II-a, revăzută și adăugită, 2013, Editura Institutul European), „Totalitarismul.

De la origini la consecințe” (2011, Editura Institutul European), „Sinteze de știință politică” (2012, Editura Institutul European) sau „Dimensiuni social politice ale operei lui Petre Andrei” (2012, Editura Academiei Române). În calitate de director al revistei de cultură contemporană „Timpul” (2014-2017) a fost decorat, de către Președintele României, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria „Promovarea Culturii”. În 2018 a primit Distincția „Ordinul Centenar” din partea Primăriei Municipiului Iași. Din februarie 2015 este Cetățean de Onoare al Municipiului Fălticeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025