Managerul Dan Timofte acoperă afacerea Morfeu de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Muribunzii și morții din saloane sunt vânduți pe 2 lei! – ÎNREGISTRARE VIDEO

08 nov. 2022, 02:00
Codruța Șoroagă, în Local

Firma de pompe funebre Morfeu este intens promovată de angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Este de ajuns să pășești în unitatea medicală și să spui că ești aparținătorul unei persoane decedate, iar aceștia, începând de la agenții de securitate până la personalul de la biroul de informații, recomandă firma de servicii funerare. Muribunzii și morții sunt vânduți pe 2 lei. Toate acestea se întâmplă sub ochii managerului, care precizează că nu este interesat de chestiune

Mai mult, angajații celui mai mare spital din Moldova sunt mereu dispuși să pună mâna pe telefon și să sune la firma de pompe funebre. Este lesne de înțeles că între personalul de la „Sf. Spiridon” și firma ieșeană este o înțelegere, din care ambele părți au de câștigat.

Dan Timofte nu ia niciun fel de măsuri: „Mi-a zis că nu are chef să vorbească despre asta”

Ieșeanul care vrea să deconspire combinația dintre angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și firma de pompe funebre Morfeu a făcut o plângere joi, 3 noiembrie 2022, către managerul unității medicale, Dan Timofte. Managerul spitalului a spus atunci că nu are știință despre o astfel de situație, dar că va demara o anchetă internă. Luni, 7 noiembrie 2022, după ce în cotidianul BZI a apărut articolul

„Moartea se negociază la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași! Combinații cu iz penal între angajații unității medicale și patronii firmelor de pompe funebre!”, ieșeanul s-a prezentat din nou în biroul managerului.

A aflat cu stupoare că subiectul nu prezintă interes pentru Dan Timofte, managerul precizând că nu va face nimic pentru a pune stop afacerii ilicite.

„Când am fost să-i prezint cazul cu firma de servicii funerare Morfeu, managerul mi-a zis că nu are chef să vorbească despre asta, mai apoi, când am revenit, mi-a trântit ușa în nas. Blatul este destul de mare și nu-l interesează”, a precizat ieșeanul care dorește să scoată la iveală afacerile ce se fac între angajații spitalului și firma de pompe funebre Morfeu.

Muribunzii și morții sunt vânduți pe 2 lei de angajații de la Spitalul „Sf. Spiridon”

Pentru a vedea cât de răspândită este afacerea Morfeu de la Spitalul „Sf. Spiridon”, un ieșean l-a abordat pe unul dintre agenții pază, spunându-i că este aparținătorul unei persoane decedate și că nu știe pe nimeni în Iași. La auzul acestor informații, agentul de pază Constantin Vazitiu, de la firma S.C. GIP EST S.R.L., i-a dat ieșeanului o carte de vizită a firmei de pompe funebre Morfeu și i-a spus că va suna un angajat ca să vadă dacă au vreo mașină liberă

„Să-l sun pe el, să vedem dacă are vreo mașină”, precizează agentul de pază.

Firma Servicii Funerare Morfeu S.R.L. aparține soților Dumitru și Georgiana Burlacu. În anul 2021, aceasta înregistra pierderi în valoare de 81.000 de lei și contracte de aproape 300.000 de lei. Soții Burlacu dețin și firma Construcții Funerare Morfeu S.R.L., care în anul 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 415.246 de lei, un profit de 7.521 de lei și datorii de 942.449 de lei.

Reporterii BZI au vrut să ia legătura cu Dan Timofte pentru a afla dacă are cunoștință că angajații din spitalul pe care îl manageriază promovează serviciile firmei Morfeu, dar și ce măsuri are de gând să ia, însă managerul nu a putut fi contactat. Astfel putem crede că Dan Timofte asistă nepăsător, în timp ce muribunzii și morții din saloane sunt vânduți pe 2 lei.

Comentarii
  • Ar trebui dărâmată baraca acolo sunt un cuib de viespi

  • Domnule doctor despre ceva ce faceți bine și la servici nu scriu,ca de rău cred ca sunt 2 săptămâni de când scriu,dar acum chiar sa dați un asa ,,tun,,și sa va îmbogățiți cu 2 lei pe mort ? Va schimbați casa sau masina ?

  • Cursul valutar

    N evasta ))

  • Brancardierul Constantin Cotofana e cel mai mare ticalos.Agata lumea la necaz.Are firma de monumente funerare atat el cat si fiii lui Andrei si Constantin.Este consilier local usr la miroslava.Rog organele competente sa se sesizeze!!!

  • Mai oameni buni nu vedeti ca toata lumea vorbeste si degeaba un ziar serios ar face ancheta si direct la DNA!!!

  • Cum ai putea sa vinzi un mort cu 2 lei cand mortul nu iti apartine😂😂😂fiecare familie cu astfel de necaz au nevoie de un sprijin,iar daca li se ofera o informatie asta nu inseamna ca ii abuzeaza,ci le ofera un ajutor. Cei care spun ca abuzeaza, mi-aș dori sa pateasca si ei la fel precum spun ca este!

  • Când nu au ce face brancardierii și asa zisele asistente cu scoli postliceale și care sunt ,mare specialiste,, stau și mănâncă rahat despre doctori,iar asistentele cu facultate nu au loc.Puneti-le sa facă cursuri de specializare sau facultăți sa vedem dacă mai au timp de bârfă sau de a lua șpagă dacă împing un căruț sau targa,căci altfel nici nu se clintesc brancardierii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *