Prima pagină » Local » Managerul Alina Belu, declarație cu privire la situația COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași
Managerul Alina Belu, declarație cu privire la situația COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii

Managerul Alina Belu, declarație cu privire la situația COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

25 ian. 2022, 22:27,
BZI.ro, în Local

Managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, Alina Belu, a făcut declarații cu privire la situația provocată de noul coronavirus.

„La terapie intensivă avem 4 pacienți, în zona roșie 27, astăzi se externează 7 pacienti, iar peste 60 la sută din pacienți au vârsta sub 3 ani. Este o incidență crescută asupra copilului mic și foarte mic. Sperăm să fie o evoluție favorabilă și pe viitor să nu trebuiască să extindem zona roșie, dar dacă va fi nevoie, o vom face. Există si patologia non-covid, dar gestionăm cât se poate de bine situatia în aceste conditii. Patologia non-covid rămane gravă și foarte gravă”, a declarat managerul Alina Belu.

Alina Belu: „Cel mai mic este un nou născut”

În ceea ce privește starea pacienților de la terapie intensivă, Alina Belu susține că doi dintre pacienți sunt ventilați mecanic.

„Cel mai mic este un nou născut, cel mai mare are 5 ani și are o patologie asociată Sindromului Down, 2 sunt ventilați, 2 nu sunt, iar ventilația este mecanică invazivă. Vedem în următoarea perioadă care va fi evoluția pentru cei 2 pacienti ventilați”, a mai declarat Managerul Alina Belu.

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, în acest moment, se află pacienți din Neamț, Suceava și Bacău.

„Noi primim pacienți din toată Moldova, suntem spitalul cu cea mai mare competență în tratarea pacientului pediatric și în cazul pozitiv covid se menține aceeași situație. Avem pacienți din Neamț, Suceava, Bacău. Dunt pacienti critici care vin din toată regiunea Moldovei. Incidența a crescut în același timp cu transmiterea comunitară. Dacă a crescut incidența la adulți, a crescut și incidența în cazul copiilor, ceea ce este diferit în acest val, este incidența mai mare a sugarului și a pacientului sub 3 ani” , a mai spus managerul spitalului.

În cea ce privește infectarea cu noua tulpină Omicron, Alina Belu, spune că:  „Având în vedere că există transmitere comunitară de Omicron, nu se mai face secventiere, iar după simptomatologie, se mentine ideea că varianta este Omicron la copil”.

Alina Belu: „În cazuri extreme, critice, exitindem atât cât este nevoie”

Mangaerul spitalului susține că începe vaccinarea copiilor și că în acest moment, se caută soluții pentru reabilitarea unui centru în acest sens.

„Începe vaccinarea copiilor, noi suntem în reabilitare, încercăm să găsim soluții pentru a realiza un centru de vaccinare pentru copii cu vârstele cuprinse între 5-12 ani. Sperăm să găsim varianta optimă pentru a realiza acest centru.  Spitalul este dotat cu prize de oxigen și aer comprimat, teoretic putem asigura un maxim de 200 de pacienți pozitivi de covid, dar nu trebuie să uitam că avem si pacienti care nu au COVID-19 și care au o adresabilitate mare către noi, deoarece spitalul are cea mai mare competență în tratarea pacientului pediatric. În cazuri extreme, critice, exitindem atât cât este nevoie și avem resurse să putem trata pacienții și pozitivi covid, dar și non-covid”, a mai declarat Managerul Alina Belu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *