Prima pagină » Actualitate » Manager de spital, dat afară de Nicușor Dan! Cum reacționează Gabriela Firea

Manager de spital, dat afară de Nicușor Dan! Cum reacționează Gabriela Firea

17 dec. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Managerul interimar al Spitalului Filantropia București, Dan Ștefan Sîmpălean, a fost dat afară de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul invocă rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate „diverse nereguli la acest spital”.

„Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan. Am luat această decizie după ce a primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”, a declarat Nicușor Dan.

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea l-a numit în vara anului trecut pe dr. Dan Ștefan Sîmpălean în funcția de manager interimar al Spitalului “Filantropia” din București.

Gabriela Firea: „Oligofrenie politică și administrativă!“

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a reacționat dur după ce Nicușor Dan a anunțat că l-a destituit pe dr. Dan Ștefan Sîmpălean din funcția de manager interimar al Spitalului “Filantropia” din București.

„Oligrofenie politică și administrativă! Frigușor Ban se laudă că l-a demis pe managerul interimar de la Spitalul Filantropia, maternitate în care am investit în ultimii 4 ani zeci de milioane de euro. Și că «a scăpat de oamenii puși de Firea». Dar a numit imediat un alt manager, în persoana directorului medical numit tot în timpul mandatului meu.

Ar fi normal să se laude cu investițiile făcute în spitale, cu aparatura medicală performantă achiziționată, cu îmbunătățirea condițiilor. În loc de rezultate concrete pentru oameni, avem parte de răfuieli meschine”, scrie Gabriela Firea pe pagina de ei Facebook.

„De când este Frigușor Ban judecător, anchetator?”

Fostul primar general Gabriela Firea a taxat poziția actualului primar Nicușor Dan după ce polițiștii au făcut percheziții Direcţia Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Primăria Municipiului București.

„De cand este Frigusor Ban judecator, anchetator? De unde stie care sunt suspiciunile si la adresa cui? Se substituie organelor de cercetare? Face presiuni asupra justitiei? Ilegalitate înseamnă să-ți bagi joc de bucuresteni si de orașul acesta de aproape două luni de când esti pus în funcție si nu faci nimic. Stai inchis in birou si scrii prostii pe fb. Cu siguranta eu si echipa mea am respectat mereu legea si spiritul ei”, a transmis Firea.

Primarul general, Nicuşor Dan a precizat miercuri, 16 decembrie, că va exista cooperare deplină cu anchetatorii.

”Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan.

Gabriela Firea îl mai acuză de minciună pe Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului. Firea este de părere că toate minciunile, pe care le-a spus pe timpul desfășurării campaniei electorale, ies acum la iveală.

„Friguțor Ban a scris o compunere dictată de băieții bogați de la ELCEN în care ne explică de ce a mințit în campanie că, în prima zi de mandat, va rezolva problema apei calde și a căldurii. Minciuna are picioare scurte!”, a mai scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`