Prima pagină » Titlurile zilei » Managementul lui Daniel Timofte la Spitalul „Sf. Spiridon”, desființat de raportul final al Ministerului Sănătății! Va beneficia managerul de „protecția” noului director DSP şi a Consiliului de Administrație sau va fi demis din funcţie?

Managementul lui Daniel Timofte la Spitalul „Sf. Spiridon”, desființat de raportul final al Ministerului Sănătății! Va beneficia managerul de „protecția” noului director DSP şi a Consiliului de Administrație sau va fi demis din funcţie?

14 nov. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Raportul final nr. BAPI 974/24.10.2022, referitor la auditul public desfăşurat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi de către o comisie din partea Ministerului Sănătății dovedește că Daniel Timofte, manager interimar al unității medicale, începând cu 16.12.2020, care în septembrie 2021 a câștigat concursul pentru ocuparea postului de manager general, a dat dovadă de un management defectuos

Odată cu venirea sa la conducerea spitalului, s-a constat o neasigurare continuă a stocurilor de medicamente, materiale sanitare și reactivi, ajungându-se în situația în care medicii s-au văzut nevoiți să achiziționeze medicamente din banii proprii pentru a-i putea salva pe bolnavi.

Dacă la finalul anului 2020, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi înregistra excedent financiar și plăți restante de doar 323 de lei, sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, după ce la conducerea unității medicale a venit Daniel Timofte, situația s-a schimbat la 180 de grade. Începând cu anul 2021, aproape la fiecare trimestru de raportare, instituția a înregistrat plăți restante. Astfel, se ajunge în situația în care în luna august 2022 s-au înregistrat plăți restante în valoare de 5.898.235 de lei, din care 5.748.461 de lei sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, respectiv 149.774 de lei peste 120 de zile de la termenul scadent de plată – deja arierate.

În perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, o comisie din partea Ministerului Sănătății, formată din dr. Renata Zulean, ec. Lucica Lincan și ec. Mihai Duluman, a realizat un audit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Perioada supusă auditării a fost 01.01.2020 – 31.12.2021. Auditul a avut drept scop analiza activității de achiziții publice, a activității de resurse umane, a funcțiilor specifice unității, evaluarea sistemului de control intern managerial, precum și analiza altor domenii. Comisia a întocmit inițial un proiect de raport nr. BAPI 974/19.09.2022. Până la realizarea raportului final, Daniel Timofte a avut ocazia să pună la dispoziția Comisiei de Audit documente explicative. Cu toate acestea, raportul final este mai dur decât proiectul de raport și demonstrează fără echivoc că Daniel Timofte a adus spitalul în pragul colapsului, singura soluție viabilă fiind demiterea sa și a membrilor Consiliului de Administrație.

Managementul lui Daniel Timofte, un risc iminent pentru sănătatea pacienților

Toate neregulile legate de modul în care se desfăşoară achiziţiile publice la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi sunt reiterate în raportul final, cu nr. BAPI 974/24.10.2022, întocmit de către Comisia de Audit. Astfel, se arată clar că există sincope în asigurare de medicamente, materiale sanitare şi reactivi, toate aceste lipsuri punând în pericol sănătatea pacienţilor.

„Apariția sincopelor în asigurarea cu medicamente, materiale sanitare, reactivi sau alte bunuri afectează derularea optimă a actului medical. Posibilitatea creării unei incertitudini privind asigurarea derulării unui act medical optim. Neîndeplinirea în condiții optime a actului medical determină un posibil risc pentru sănătatea pacienţilor. Administrarea necorespunzătoare a activităţii de achiziții publice desfăşurate cu o gamă mare de riscuri și neimplicarea suficientă a factorilor responsabili enunțați mai sus pot constitui un posibil risc pentru sănătatea pacienţilor sau chiar a salariaţilor”, se arată în raportul final.

Farmacistul șef al spitalului a confirmat Comisiei de Audit lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare.

„În consecință s-a constatat că, în prezent, la nivelul spitalului nu este asigurată organizarea stocurilor (medicamente, materiale sanitare, reactivi etc.) în așa fel încât să existe un stoc permanent de urgență. De asemenea, nu se identifică o conștientizare a caracterului de obligativitate a asigurării acestor stocuri permanente de urgență într-o unitate sanitară cu categorie de urgență. Se poate concluziona că nu s-a acordat importanța cuvenită de către factorii responsabili enunțați mai sus în ceea ce privește asigurarea stocurilor de medicamente sau cel puțin a unui stoc permanent de urgență, a caracterului de obligativitate a asigurării acestor stocuri într-o unitate sanitară cu categorie de urgență (evitând, astfel, o insuficiență/inexistență a stocurilor necesare)”, se mai arată în raportul final.

Managerul spitalului era obligat să se asigure că unitatea beneficiază de stocurile necesare de medicamente și materiale sanitare, cu atât mai mult cu cât art. 184 (1) din Legea nr. 95/2006 prevede:

„Contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează în cazul în care se constată abateri de la legislaţia în vigoare, care poate pot constitui un risc iminent pentru sănătatea pacienţilor sau a salariaţilor”.

De altfel, în raportul final se arată că

„organizarea și administrarea necorespunzătoare a activităţii de achiziții publice desfăşurate cu o gamă mare de riscuri și neimplicarea suficientă a factorilor responsabili enunțați mai sus pot constitui un risc iminent pentru sănătatea pacienţilor sau chiar a salariaţilor”.

În încercarea de demonstra că în spital există medicamente, Daniel Timofte

„s-a prezentat la reuniunea de conciliere cu stocurile din departamentul ATI, la data de 16.06.2022, ora 18:25, fără a fi prezentate și stocurile celorlalte secții, neaducâdu-se dovezi cum că se asigură stocul pentru secții, când în același timp ar exista stocuri zero în cadrul acestora”, se mai precizează în raportul final întocmit de către reprezentanții Ministerului Sănătății.

Managerul spitalului a risipit banii publici pentru servicii deja existente

Daniel Timofte nu a putut să demonstreze reprezentanților Ministerului Sănătății de ce, pe durata anului 2021, Spitalul „Sf. Spiridon” a încheiat 2 contracte inoportune cu PFA Novenschi Alixandru pentru servicii complete de consultanță de specialitate în domeniul sănătății și securității în muncă, în valoare de 57.600 de lei, respectiv cu PFA Dascălu Laurențiu pentru servicii de furnizare și management al forței de muncă, în valoare de 4.800 de lei. Deoarece cele 2 firme prestau servicii identice cu atribuțiile salariaților din această structură, Daniel Timofte a decis

„cheltuirea ineficientă a fondurilor publice, folosirea neoportună și blocarea unor sume ce puteau rezolva alte nevoi”, în timp ce în spital nu existau medicamente şi materiale sanitare.

Fără niciun fel de explicație au rămas şi problemele grave constate în ceea ce privește modul de întocmire și de derulare a unor contracte de furnizare produse și prestări servicii achiziționate. Comisia de Audit a descoperit că există contracte nesemnate de către furnizori sau de către directorul financiar-contabil. În unele cazuri nu este specificată valoarea totală a contractului și, de asemenea, nu sunt menționate toate informațiile obligatorii referitoare la contract, valori totale, suprafețe etc. Această manieră superficială de încheiere a contractelor are consecințe grave asupra bugetului unității medicale.

„Perturbarea activităţii bugetare şi angajarea unor posibile cheltuieli neprevăzute. Posibilitatea creării unor prejudicii prin achiziționarea de produse sau servicii fără ca acestea să fi fost solicitate, verificate, avizate și aprobate de către persoanele cu atribuții și responsabilități în domeniu. Posibilitatea creării unei incertitudini privind valoarea probatorie a contractelor și actelor adiționale nesemnate de către părți. Posibilitatea administrării necorespunzătoare a activităţii desfăşurate cu o gamă mare de riscuri și imposibilitatea responsabilizării personalului la nivelul structurii auditate”, se arată în raportul final nr. BAPI 974/24.10.2022.

Printr-un management ineficient, Daniel Timofte a îngropat spitalul în datorii

Actuala conducere a Spitalului Clinic Județean „Sf. Spiridon” Iași nu a reușit să asigure echilibru financiar, deşi, atunci când a fost numit manager interimar, unitatea medicală înregistra excedent financiar și plăți restante de doar 323 de lei. În mai puţin de 2 ani de management ineficient, s-a ajuns ca în august 2022 să se înregistreze plăți restante în valoare de 5.898.235 de lei, din care 5.748.461 de lei sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, respectiv 149.774 de lei peste 120 de zile de la termenul scadent de plată – deja arierate.

„În anul 2020, la fiecare trimestru de raportare și la sfârșitul anului, respectiv la 31.12.2020, instituția a înregistrat de fiecare dată excedent financiar și a raportat plăți restante sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, în baza Anexei 30 la bilanţul contabil, doar pentru lunile iulie și decembrie, în valoare de 50.462 de lei, respectiv 323 de lei. Începând cu anul 2021, la fiecare trimestru de raportare (cu excepția trimestrului I) și la sfârșitul anului, instituția a înregistrat și raportat plăți restante la fiecare trimestru de raportare până la sfârșitul perioadei auditate, respectiv 31.12.2021.

Din analiza veniturilor încasate se poate observa că nu există fluctuații majore atât din punctul de vedere al surselor generatoare de venituri, cât și al valorii acestora față de perioada anterioară înregistrării acestor plăți restante, bugetul instituției chiar având o creștere și nu o diminuare. Analizând și situația stocurilor din situațiile financiare, nu se constată o evoluție pozitivă a acestora.

Cu toate acestea, valoarea furnizorilor, a creditorilor din operații comerciale neachitați la termen crește de la 323 de lei, sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, în decembrie 2020, la 1.498.256 de lei, sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, la 31.12.2021, și la 5.898.235 de lei (din care 5.748.461 de lei sub 30 de zile de la termenul scadent de plată, respectiv 149.774 de lei peste 120 de zile de la termenul scadent de plată – deja arierate), în august 2022, ceea ce denotă elementele unei gestiuni ineficiente și ineficace”, se arată în raport.

Reprezentanţii spitalului recunosc că, la finalul anului 2021, plăţile restante au fost achitate din excedentul financiar existent în momentul în care Daniel Timofte a ajuns la conducerea „Sf. Spiridon”.

„Reprezentanţii instituţiei auditate din domeniul financiar-contabil au argumentat că existenţa plăţilor restante se datorează finanțării întârziate a cheltuielilor în cadrul programelor naționale curative de sănătate, derulate prin C.J.A.S. Iași. Această situație o știau și înaintea apariției acestor plăți restante, dar acest decalaj de plată era susținut din excedentul financiar de care dispunea instituția și care pe parcurs a fost utilizat. Chiar și în astfel de condiții se observă, cu unele fluctuații, o creștere a plăților restante, respectiv a arieratelor” se mai menţionează în raportul final.

Daniel Timofte a prezentat auditorilor o serie de documente suplimentare, însă acestea nu au putut justifica datoriile unităţii medicale.

„Din toate aceste aspecte prezentate, cu privire la evidența facturilor din Lista cu plățile restante, rezultă o organizare și o gestiune defectuoasă la nivelul instituției, atât la nivelul departamentului de achiziții publice, contractare, cât și la nivelului departamentului aprovizionare, respectiv la nivelul departamentului financiar-contabil, în ceea ce privește întocmirea și urmărirea angajamentelor bugetare și legale, primirea și înregistrarea facturilor aferente, respectiv recepția bunurilor, a serviciilor în cauză, acordarea vizei de C.F.P.P., certificarea în privința realității, regularității și legalității, respectiv acordarea vizei de Bun de plată, cu efecte asupra legalității înregistrărilor efectuate și nu numai”,  precizează comisia de la Ministerul Sănătății.

Daniela Nechifor, păstrată în funcţie datorită favoritismelor lui Timofte: „Unele evaluări au fost efectuate în mod superficial”

În perioada concediilor de odihnă, Daniel Timofte a delegat-o în mod ilegal pe Daniela Nechifor, șef Serviciu Achiziții Publice, să-i preia atribuţiile şi responsabilităţile, deși art. 20, punctul 15, secţiunea 4 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, (aprobat din 19.05.2020) stipulează că directorul medical este cel care

„preia, exercită şi îndeplineşte toate prerogativele şi sarcinile funcţiei de manager al spitalului în intervalele de timp în care managerul lipseşte din activitate”.

Pe durata anului 2021, Daniel Timofte a beneficiat de concediu de odihnă în perioadele 24 mai, 27 mai, 31 mai, 22 iunie, 29 iunie, 17 iulie – 1 august, urmând ca atribuțiile și responsabilitățile managerului interimar să fie îndeplinite de către Daniela Nechifor, șef Serviciu Achiziții Publice. Această delegare nu a fost făcută întâmplător, Daniela Nechifor fiind mâna dreaptă a managerului, dar, totodată, o persoană conflictuală, care a avut neînțelegeri cu majoritatea personalului din spital.

Din analiza raportului final întocmit de către reprezentanții Ministerului Sănătății reiese clar că Daniela Nechifor s-a bucurat în permanență de protecția lui Daniel Timofte. Astfel, deși a distrus Serviciul de Achiziții Publice, a fost păstrată în funcție aproape un an, în perioada 08.03.2021 – 27.01.2022.

„La nivelul spitalului au fost evaluate anual, în raport cu obiectivele postului, performanţele profesionale ale salariaţilor, dar unele evaluări au fost efectuate în mod subiectiv/superficial și anume evaluarea șefilor de Serviciu Achiziții Publice, Contractare, având în vedere problemele semnalate la Obiectivul 1 (Analiza activității de achiziții publice). Șeful de structură este direct responsabil pentru activitatea structurii sale și pentru îndeplinirea atribuțiilor acesteia”, se arată în raport.

Responsabil de colapsul în care a ajuns Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi nu este doar actualul manager, ci și membrii Consiliului de Administrație, care au închis ochii şi au lăsat unitatea medicală la cheremul lui Daniel Timofte.

Raportul final nu a fost încă prezentat de manager Consiliului de Administrație al spitalului, deoarece Daniel Timofte nu a întocmit un plan de măsuri prin intermediul cărora să încerce să îmbunătățească situația în care se află unitatea medicală. Managerul apelează la tot felul de tertipuri pentru a ieși basma curată din întreaga situație, iar membrii Consiliului de Administrație au tot interesul să nu bage în seama stratagemele sale, deoarece își doresc să rămână în funcții.

Comentarii
  • Întreb ca un profan:
    De cînd se vorbeste de acest dezastru?
    De cînd bolnavii sunt obligați să își cumpere medicamente?
    De cînd „urlau ” pacienții cu picioarele amputate ca nu li se administra nici un calmat?
    De cînd se tergiverseaza o decizie a Consiliului de administrație și a Ministerului Sănătății?
    Celelalte „organe” s-au sesizat?
    Există vreo ancheta, sau cerut documente?
    Care este propunerea echipei de audit de la MS?
    Consiliul de Administrație este implicat?
    Ce atitudine au avut membrii CA cînd managerul a refuzat să le prezinte rapidul de audit?
    Stiu membrii CA ce obligații au conform.legii în astfel de situații?
    De ce membrii CA au tolerat si aprobat dezastrul provocat de managerul spitalului ?
    Ce funcții indeplinesc acesti incompetenti in afara de a fimembrii CA ?
    De unde vin?
    Ce legături si interese au cu managerul de au luat parte la dezastrul 8n care a ajuns spitalul?
    Unde le este demnitatea și corectitudinea atunci cînd au tolerat acest dezastru?
    Membrii CA ,s-au gîndit vreodata la suferinta bolnavilor și a apartinatorilo acestora, atunci cînd nu li sa administrat analgezice? Erau cu amputatii și nu interesa pe nimeni! ( vezi articoloul de ziar din iunie ).
    Cine sunt membrii CA? Ca opinia publica sa stie cine a luat parte la sa dezastru?
    Probabil sunt intrebari fara raspuns!
    Dar Mocirla e asa de mare încît toți au loc sa se „scalde” în ea, mai cu seama că sunt ” oameni ” care în mintea lor cred ca sunt mari si valoroși.
    În realitate nu sunt nimic…
    Doar un cuib de viespi, profitori si lipsiti de coloana vertebrală!
    Pina la urma decizia este la Ministrul Sănătății….Bineînțeles cu susținerea personală a lui Marcel Popa și a PSD.
    Să ne ferească Dumnezeu de boala!
    Si sa nu a ajungem pe.mina incompetentilor și neispravitilor de la Spiridon!
    În rest Dumnezeu cu mila!
    Ca soluții de la acești nemernici nu sunt!
    Membrii CA și minister PSD si toata cloaca lor de porci !

  • INVESTIȚI IN SPITALE, NU IN RAZBOAIE!!!

    Secretul este altul. Gunoaielor care conduceți țara asta, nu mai investiți tone de bani în războaie care nu sunt ale noastre și sunt doar interese meschine ale altora! Investiți banii în sănătate! Investiți in spitale, in școli, in infrastructură gunoaielor!!!! De ce nu iese cineva din conducerea țării și sa ne spună de exemplu care este valoarea medicamentelor, a aparaturii medicale și a intregului suport sanitar trimis până acum in Ucraina?! Dar valoarea armamentului, a munitiei?! A intregului suport logistic dus in Ucraina? Precum și toate costurile generate pt acest intreg sprijin…. Știți de ce nu ne spu? Pentru ca dacă ar afla lumea, ar ieși în stradă sa le dea in cap când ar auzi! Noi avem spitale vai de mama lor, avem lipsuri uriașe, da noi investim in războaie!

  • „Sa faci același lucru în mod repetat și sa te aștepți să obții rezultate diferite este definiția nebuniei”

    Competentele manageriale au fost demonstrate.

    Doamna Corina Gasca, noua șefa a DSP, nu poate să-și înceapă mandatul prin al menține în funcție în speranța că va repara ce a stricat.
    Menținerea în funcție înseamnă asumarea răspunderii!!
    Nu ai cum sa asumi asa ceva din moment ce nu tu l-ai pus în funcție.
    Provocarea este pe cine pui în loc. La cum arata raportul comisiei Ministerului, doar un câștigător al premiului Nobel pentru economie mai poate face ceva.

  • Rusine !!! Cat il mai protejati pe acest manager ? Nu au pacientii medicamente !!! Urla de durere ???? NEMERNICILOR !!! Acolo sunt oameni bolnavi grav, trebuie sa aiba de toate !!! IL protejati ca sa fure ? CUM puteti tolera asa ceva? Oamenii, doctorii, asistentele , nu va e rusine ?

  • Vad ca toata lumea atrage atentia asupra managementului defectuos.
    Dacă nu au condus bine spitalul, cine raspunde de calitatea actului si a activitatii?
    1. Presedintele CA- de ce inca este CEPOI? Schimbat CA-ul.
    2, Schimbat managerul, directorul medical și sefii de sectii care au facut fost partași.
    3. DIrectorul de ingrijiri – in afara de consultante pentru altii ce a facut eficient pentru spital? Schimbat tot cominetul director- identificati oameni ce doresc binele spitalului – nu doar parveniti ce doresc sa si valideze functiile in CV.
    Daca managerul este si medic- sa isi faca BINE treaba de medic- ca manager e REPETENT!
    Doctorul in nursing – poate este eficient in evaluari – ca era tătuțu CEPOI – dar la spital – in afara de bisericuțe si atitudini de divă comunală, nu a facut nimic.

  • Mai există demisie de onoare?
    Apropo- cine plătește toate incompetențele lor?

  • Doamna Chiriac a lăsat în locul ei la șefie o asistentă care nu îndeplinea condițiile. Că să fii asistentă șefă și să iei salariu de asistentă șefă, trebuie sa ai 5 ani vechime in munca in funcția de asistenta. Bani încasați nelegal, semnătură nelegală, toate acestea cu acordul doamnei directoare de îngrijiri. Ne mirăm degeaba că nu merg lucrurile bine.

  • Justițiarul

    Aspectele prezentate au iz penal. Fie se sesizează organele în drept din oficiu, fie sunt sesizate de corpul de control. În ambele cazuri, raportul de control sta la baza cercetărilor. Așadar ar fi legal și normal, având în vedere, salariile generoase di Ministerul Public. Măcar sa și.l justifice

  • Asta este când angajezi asistente medicale cu scoli postliceale iar facultățile de medicina de asistente stau goale deoarece dacă nu dai stai pe lângă, faceți cursuri de specializare nu sa facă bârfă și sa se facă ora de plecare

  • Se plange tare la cardio…este?

  • Jucătorule, mizerabila încercarea ta de abatere a atenției.
    Dacă ar plânge cardio ar fi simpla situația dar plânge tot spitalul Spiridon, plâng doctorii, plâng asistentele, plange farmacia, plâng pacienții, plâng aparținătorii… ca urmare a acestui plâns a venit comisia de la București și ce sa vezi, s-au pus și ei pe plâns!
    Refleteza la o cifra : 5.748.461- atât era datoria spitalului (luna august a. c.) La preluarea mandatului, spitalul avea o datorie de 323!! ( cei din C A cum comentează aceasta datorie și faptul ca au permis sa se ajungă la asa suma?!?)

    Nici binefăcătorul tău nu neaga ca lucrurile au mers prost, ba chiar spune ca vrea sa vina cu un plan de îmbunătățire a situației.

    Jalnic!

  • Incompetenta si nesimtita de Nechifor e izvorul intregului balamuc din spital! O data pentru ca NU AVEA NICIUN TEMEI LEGAL sa duca functia de director pe timpul concediilor managerului, atata timp cat legislatia spune cu totul altceva si indica persoanele care sa preia temporar atributiile acestuia; si a doua oara pentru ca in mod voit, rau intentionat si tendentios a tinut pe loc activitatea serviciului de achizitii luni intregi, refuzand sa „dea drumul” la timp diferitor acte intocmite in vederea realizarii a divesre achizitii. A tinut la sertar referate si solicitari de achizitii uneori si aproape un an de zile!!! In aceste circumstante (cand ea facea sedinte cu diferite categorii de personal – incalcandu si atributiile si competentele; corectand referatele medicilor cu pix rosu, ca la scoala, urland la medici si injurand fara rusine si bunsimt pe holurile spitalului) cum sa mearga spitalul normal?? Cu ea ar trebui inceputa si epurarea personalului dar si cercetarile de natura penala!! La ea a fost intentie si reavointa in tot ce a facut! Ea a avut de platit polite diferitor persoane si l a „incalecat” pe manager dupa bunul plac, amenintand in stanga si in dreapta! Nu i statea gandul la munca ci numai la razbunari si acuzatii! De altfel si acum nu face nimic pentru spital, vine si pleaca oricand doreste de la munca, fumeaza ca nesimtita in birourile serviciului de achizitii si isi tine usa inchisa permanent, pentru a si ascunde nemunca, rautatea si nepriceperea!! Ar fi minunat sa se priveasca de catre cei in drept in urma ei, sa vada cu ce circ si tinichele de coada a plecat si de la Spitalul Socola cu multi ani in urma, cand au reusit cei de acolo sa o alunge si sa o scoata in drum!!!

  • Usa e prevazuta cu sistem de inchidere pentru a sta inchisa.

  • Nechifor Daniela sta încuiată în birou . Se aude ? Încuiată. Ea face legea în spital. Vine când vrea, pleacă când vrea, înjură pe cine vrea, toate organele genitale sunt la gura ei, sechestreaza pe cine vrea.Vede cineva ce se scrie aici ? Se scria de autosesizarea organelor de drept.Aaa și mai zdravene ceasul de 10000 de euro de la mana, rolex sa se vadă ce valoare are sa crească frica. Munciți în p….mea. La spălat la…. cu voi în Republica Moldova. Știe ea ceva ? Își permit peste Prut asa servicii ? Eu tind sacre ca nebunia ei a fost lăsat sa fie dusa la extrem. Ai ai ai . Când i-or suna cătușele.

  • Plangacioasa

    Jejeu, nu se plânge așa de tare la cardio. Se plânge mai puțin decât în 2017 când se plângea prin curtea spitalului și ști tu cine.Can canul nu este la cardio, este la altcineva. Bum. Rușine mare…este? Ce zici Jejeu, la cine este rușinea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024