Nu e un restaurant pentru toată lumea, însă mămăliga, pâinea sau sosurile sunt cele mai ieftine produse la Taverna Racilor. Locațiile deținute de Pescobar sunt pline mai tot timpul cu toate că prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. Și totuși, spiritul antreprenorial al lui Paul Nicolau a transformat rețeaua Taverna Racilor într-o afacere de succes.
Paul Nicolau a dat lovitura cu restaurantele sale deschise în câteva orașe mari ale țării. Muncește pe brânci de ani buni și iată că astăzi a ajuns să conducă o afacere de succes. Taverna Racilor se numără printre locațiile vizitate de iubitorii de preparate din fructe de mare și tocmai din acest motiv lui Pescobar îi intră sume frumoase în cont. Prețurile nu sunt piperate, însă nici pentru toată lumea. Iată cât costă, spre exemplu, o porție de mămăligă, câteva bucăți de pâine ori un sos, potrivit Cancan.
Mămăliga, pâinea sau sosurile, cele mai ieftine produse la Taverna Racilor
Unul dintre cele mai vizitate restaurante din Capitală este Taverna Racilor, și aceasta deoarece iubitorii de fructe de mare îi trec pragul ori de cât ori au ocazia. Pescobar a știut să-și ducă afacerea la alt nivel astfel că face un profit frumos de pe urma ei. Paul Nicolau a muncit pe brânci și a pornit de jos, pentru a avea succesul de care se bucură astăzi. Afacerea lui are numeroși clienți fideli, care vin din orice colț al țării să guste din deliciile puse la dispoziție de către „omul cu racii”.
Mulți sunt cei care au devenit clienți fideli ai restaurantului deținut de „omul cu racii” și datorită prețurilor accesibile. Bineînțeles că există persoane care-și permit să servească diverse delicii la Taverna Racilor însă unii oameni nu se încumetă să bage adânc mâna în buzunar pentru un platou cu fructe de mare. Astfel, cele mai ieftine preparate din restaurantele lui Pescobar sunt pâinea, mămăliga și sosurile.
Spre exemplu, o porție de mămăligă (aproximativ 260 de grame) costă nu mai puțin de 20 de lei. Mulți cred că este un preț accesibil pentru acest preparat delicios și tradițional românesc. Un coș cu pâine, adică 4 bucăți (200 de grame), costă 15 lei, fiind adesea comandat pentru mai toate preparatele. Nici sosurile nu lipsesc de pe mesele clienților. Aceștia au la dispoziție mai multe sortimente, iar prețul lor depășește puțin peste 10 lei.
Adică, un sos de usturoi (50 de grame) costă 12 lei, la fel și maioneza picantă. Alte sosuri disponibile clienților de la Taverna Racilor mai sunt: sos aioli, sos picant Sriracha, sweet chilli, toate în cantitate de 50 de grame și toate la prețul de 12 lei. Nu există nicio diferență de preț între sosuri, ci doar de gust.
Câte restaurante are Pescobar
Paul Nicolau a reușit să construiască o afacere de milioane de euro și spune că și munca este pe măsură, chiar dacă pe rețelele sociale pare că doar se plimbă prin destinațiii de lux. În urmă cu câteva luni, Pescobar a fost invitat în cadrul unui podcast, unde a dezvăluit că primul milion de euro l-a făcut deja în urmă cu aproximativ 10 ani.
Acum, cu 350 de angajați, cele 12 restaurante ale sale, din țară și din străinătate, au produs o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro. Omul de afaceri nu are de gând să se oprească aici, dar se bucură și este recunoscător pentru tot ceea ce are acum.
Dincolo de toate acestea, ținând cont că are 350 de angajați în cele 12 restaurante, tot ceea ce implică afacerea asta nu e ceva chiar ușor de gestionat, iar în cazul lui Pescobar nu e doar distracție. Pentru că dacă nu te ții de treabă, se duce totul de râpă.