Prima pagină » National » Mama și antrenoarea gimnastei românce Sabrina Voinea, despre contestațiile depuse la Federația Internațională de Gimnastică
Mama și antrenoarea gimnastei românce Sabrina Voinea, despre contestațiile depuse la Federația Internațională de Gimnastică

Mama și antrenoarea gimnastei românce Sabrina Voinea, despre contestațiile depuse la Federația Internațională de Gimnastică

06 aug. 2024, 20:00,
în National

Mama și antrenoarea gimnastei românce Sabrina Voinea a vorbit despre contestațiile depuse la Federația Internațională de Gimnastică după ce fiica sa a fost depunctată.

De altfel, Camelia Voinea a postat și pe internet un video cu exercițiul la sol al fiicei sale pentru a demonstra că aceasta nu a ieșit din covor și spune că „nedreptatea a fost făcută doar la Sabrina cu zecimea, restul să fim foarte clari și-au primit nota pentru ceea ce au făcut”.

„Exercițiul Sabrinei va fi reanalizat. Sper să fie rezultatul care trebuie, pentru că pur și simplu Sabrina a fost penalizată cu acel 0,1 greșit și i-a luat practic medalia de la gât Sabrinei. Ori lucrurile nu cred că ar trebui să rămână așa datorită faptului că acest copil a fost nedreptățit pentru o ieșire din covor care nu a fost de fapt ieșirea din covor.

Este clar că a fost ori o neatenție, ori nu știu. Cineva este în culpă, trebuie să depistăm adevărul pentru că Sabrina chiar nu a ieșit din covor, se vede foarte clar pe poze, la toate patru liniile și a onorat gimnastica românească, deci a avut un integral foarte bun la sol.

Această medalie chiar contează foarte mult pentru gimnastica românească și pentru România. Înseamnă enorm și faptul că am fost acolo și în finală”, a spus Camelia Voinea.

Aceasta a vorbit și despre fotografia care a stat la baza depunctării Sabrinei

Aceasta a vorbit și despre fotografia care a stat la baza depunctării Sabrinei, în care apare doar un picior, nu și costumul gimnastei sau detalii despre ziua în care a fost făcută respectiva poză.

„Vă dați seama că dacă va vom fi nevoiți să să facem anchetă mai mare să vedem dacă este și costumul și acea zi vom ajunge și la lucrurile acestea, pentru că mie nu-mi poți arăta doar piciorul, mie trebuie să-mi arăți că a fost în ziua respectivă de concurs, că poate fi orice picior”, a spus aceasta.

Camelia Voinea a subliniat faptul că fiica sa nu se află într-o „stare foarte bună” în acest moment.

„La 2:30 azi-noapte eu stăteam cu ea și o îmbrățișam și plângeam alături de ea. Tremura toată, avea frisoane și chiar nu mi se pare normal ca un copil fraged, care a ieșit la prima olimpiadă, și știa că poate să obțină medalie și glorie, să fie nedreptățită. Deci voi fi nevoită și vom fi nevoiți, ca toată România, să reacționăm la aceste lucruri nedrepte și să nu mai pățească vreun alt sportiv ceea ce a pățit Sabrina.”, a completat antrenoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *