Prima pagină » Actualitate » Mama Mariei Diana, tânăra ucisă de urs în Jepii Mici, a presimțit nenorocirea. „A mai fost o dată cu o prietenă și…”

Mama Mariei Diana, tânăra ucisă de urs în Jepii Mici, a presimțit nenorocirea. „A mai fost o dată cu o prietenă și…”

11 iul. 2024, 08:19,
BZI.ro, în Actualitate

Mama Mariei Diana, fata care și-a pierdut viața la doar 19 ani pe traseul din Jepii Mici, a avut un presimțire teribilă cu privire la nenorocirea care s-a petrecut ieri, 9 iulie. Într-o convorbire telefonică cu fiica sa, înainte ca aceasta să plece în drumeție alături de prietenul ei, mama a avertizat-o insistent să fie vigilentă în privința urșilor și a râpelor.

De asemenea, și-a exprimat dezacordul cu privire la drumeția planificată de Diana.

Mama Mariei Diana a presimțit nenorocirea

Maria Diana, o tânără de 19 ani, a avut parte de un destin tragic. A plecat într-o drumeție în munți împreună cu prietenul ei. În ziua de marți, 9 iulie 2024, se aflau pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi, o zonă cunoscută pentru prezența frecventă a urșilor. Inițial, ea și iubitul ei intenționau să urmeze un alt traseu, dar tânăra a insistat să schimbe ruta. La scurt timp după aceea, Maria Diana a fost atacată de un urs, târâtă și ucisă. Mama ei, îndurerată, a simțit parcă tragedia dinainte.

În data de 9 iulie 2024, Maria Diana și prietenul ei au pornit într-o drumeție în munți. Niciunul dintre ei nu s-ar fi așteptat ca excursia în Munții Bucegi să se transforme într-un coșmar. Pe traseul din Jepii Mici, tânăra de 19 ani a fost atacată de un urs, prinsă, târâtă și ucisă. Înainte de a pleca pe munte, Maria Diana a vorbit la telefon cu mama ei, care a încercat să o convingă să nu se aventureze pe acel traseu și, dacă totuși o va face, să fie foarte atentă. Mama ei a avertizat-o să fie precaută la urși și la râpe.

Mai mult, femeia aflase de la tatăl fetei că aceasta mai fusese într-o situație periculoasă anterior. Mama Mariei Diana a menționat că fiica ei fusese urmărită de un urs o dată, când era împreună cu o prietenă.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: «Dia, nu te du, te rog, nu te du!». I-am spus să aibă grijă și ea a spus «nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta». Şi i-am spus: «Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta». Îi plăcea să meargă, dar din câte am mai aflat de la tatăl ei, că mie nu mi-a zis, a mai fost o dată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, a spus mama fetei, arată Antena 3 CNN.

Polițiștii anchetează moartea tinerei

Diana a locuit o vreme în Popricani, iar de câțiva ani a plecat în capitală. Acum, polițiștii din Prahova încearcă să dea de cap anchetei.

„Cercetările continuă pentru a stabili toate cauzele și circumstanțele în care s-a produs incidentul, în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracțiunile de ucidere din culpă și braconaj cinegetic. Parchetul urmează să se pronunțe și asupra legalității împușcării ursului. Din verificările de până acum, a reieșit că a fost o stare de necesitate care a impus împușcarea ursului pentru a preveni alte evenimente negative”, a transmis, miercuri, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Mama Mariei Diana trece acum prin momente extrem de grele și îi este greu să își imagineze că ceea prin ce trece e real.

Comentarii
  • Un urs ucide un om. Politia cerceteaza daca ursul a fost impuscat legal. Ce trebuia sa mai faca ursul ca impuscarea lui sa fie legala?

  • Un urs ucide un om. Politia cerceteaza daca ursul a fost impuscat legal. Ce trebuia sa mai faca ursul ca impuscarea lui sa fie legala? tara asta este grav bolnava, in coma, fara sanse de vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *