Prima pagină » Cancan » Mama lui Mircea Badea, dezvăluiri despre fiul ei celebru. Care este cea mai mare calitate a lui

Mama lui Mircea Badea, dezvăluiri despre fiul ei celebru. Care este cea mai mare calitate a lui

25 mart. 2024, 12:46, 7 ,
în Cancan

Doamna Mariana, mama lui Mircea Badea, a făcut recent dezvăluiri despre fiul ei celebru, în cel mai recent număr al revistei „Q Magazine”. Aceasta a fost profesoară timp de 35 de ani, iar în prezent deține o editură. Mariana Badea consideră că cea mai mare calitate a fiului ei, Mircea, este corectitudinea, însă în zilele noastre a devenit un defect.

Mariana Badea, fostă profesoară de Limba și Literatura Română la Liceul „Nicolae Kretzulescu” din București, a oferit un amplu interviu pentru cel mai nou număr al revistei „Q Magazine”. Mama lui Mircea Badea își divinizează profesia, dar și familia.

Cine sunt părinții lui Mircea Badea

Mariana Badea, în vârstă de 75 de ani, alături de soțul ei, Gheorghe Badea, și el profesor, dar de matematică, a stat de vorbă cu jurnaliștii de la Q Magazine la Biblioteca Centrală Universitară. Mama lui Mircea Badea a fost profesoară timp de 35 de ani, a lansat numeroase cărți de specialitate, îndeosebi de gramatică, și deține o editură. A făcut parte, mulți ani, din Comisia națională de limba și literatura română, din cadrul Ministerului Educației.

„Eu sunt profesoară de cuvinte și bolnavă de limba română! Cred cu tărie în forța cuvântului rostit sau scris! Cuvântul are forță divină, definește arta de a reflecta că nu suntem toți la fel, că dacă îți înțelegi gândurile, cuvintele vin de la sine și comunici firesc și eficient cu oricine. O exprimare clară îți definește personalitatea, cu singura condiție ca și gândirea să fie limpede”, se descrie Mariana Badea, în interviul pentru Q Magazine.

„Îmi plac mai mult cărțile scrise de femei. E o bucurie să citesc romanele polițiste scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu. Dacă ar fi beneficiat de o limbă internațională ar fi fost mai cunoscută decât Agatha Christie. Îmi place mult și Ileana Vulpescu”, mai spune Mariana Badea.

Mama lui Mircea Badea, dezvăluiri despre fiul ei celebru, dar și despre fată

Legat de lansarea primei ei cărți de specialitate, „Limba și literatura română pentru bacalaureat”, Mariana Badea spune că ideea i-a aparținut soțului ei.

„Ideea i-a aparținut soțului meu. El a intuit nevoia unei astfel de cărți în momentul în care i-am spus că notițele elevilor mei (cu ceea ce le dictam la ore) se plimbau prin tot liceul. Caietele lor erau xeroxate de copiii de la alte clase. Ideea a prins contur când am făcut pregătire pentru bacalaureat cu Naty, fiica mea, și cu fata unor prieteni.

Notițele scrise atunci au devenit materialul pentru prima mea carte. Ulterior, verificate și îmbunătățite de mine, dar baza a fost manuscrisul ei, pe care îl am și acum. Elevii o numeau «biblia portocalie». Din prima ediție s-au vândut 50.000 de exemplare în două luni. De altfel, și Naty a devenit scriitoare, a publicat două volume de poezii și un roman. Sunt foarte mândră de ea”, a precizat Mariana Badea.

„Și de Mircea, nu?”, este întrebarea care vine, firesc.

„Nu-mi place să vorbesc despre el! Cea mai mare calitate a lui este corectitudinea, care, în timpurile pe care le trăim, s-a transformat, pentru el, în cel mai mare defect. În plus, are simțul datoriei, ca Antigona”, a recunoscut Mariana Badea despre celebrul ei fiu.

Mariana Badea are peste 50 de ani de mariaj

Mariana Badea este căsătorită, de peste 50 de ani, cu Gheorghe Badea, fost profesor de matematică. Iată ce scria mama lui Mircea Badea pe Facebook, în septembrie, 2019, la aniversarea căsătoriei sale.

„De 49 de ani ne zâmbim, ne susținem și ne protejăm stând mereu alături, chiar dacă timpul șterge și are prostul obicei de a fi ireversibil. Nu ne-a încărunțit sufletul, înviorat fiind de dragostea unică pentru excepționalii noștri copii și nepoți. Viața nu se măsoară în numărul de respirații, ci în momentele care îți taie respirația”.

Comentarii
  • Plamadeala E.

    De matusa lui badea din Iasi care e escroaca si her mafrodita ce ziceti ?

  • baba harca jumate femeie jumate barbat ce fura de 30 de ani din depou ratc iasi impreuna cu mafia ratc iasi .

  • Aceasta femeie „ciudata si bolnava ce nu are nici copii nici barbat traieste cu o vecina din scara ,mi.a batut sotia cand era bolnava si mi.a furat tot de valoare din casa ..

  • TRAIAN IPATE

    FAMILIA ESCROCULUI LABA TRISTA DE BADEA ESTE O FAMILIE BOLNAVA DE ESCROCI SI FOSTI TURNATORI LA SECURITATE ,II CUNOASTE TOTI DIN BUCURESTI ,LINGAI COMUNISTI PSD …..

  • zii m badea si trage apa ..alt rahat ce a prostit poporul cu televizorul .

  • badea mircea un alt cretin si putoare de bucale

  • Familia badea e o familie de neamuri proaste cunoscuta de pe vremea lui ceasca ,turnatori si mitomani ,inselau oamenii de pe vremea raposatului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *