Prima pagină » Titlurile zilei » Mama eroină din Iași! A vrut să rămână însărcinată, dar a fost lovită de un cancer nemilos. Acum câteva zile s-a petrecut minunea

Mama eroină din Iași! A vrut să rămână însărcinată, dar a fost lovită de un cancer nemilos. Acum câteva zile s-a petrecut minunea

23 apr. 2022, 02:00, 5 ,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Medicii reușesc să facă minuni. O tânără din Iași care și-a dorit să devină mamă prin fertilizare in vitro a descoperit în urma controalelor medicale că suferă de cancer la sân. Procedura de fertilizare nu a mai putut fi efectuată. Au trecut 3 ani de atunci și a apărut minunea

Medicii din Iași au avut parte de un caz deosebit. La cabinetul doctorului Anca Ștefan, în urmă cu trei ani, a ajuns o tânără ce își dorea din tot sufletul să devină mamă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, era nevoie de fertilizare in vitro. Specialiștii au început controalele amănunțite, care se fac înainte de începerea procedurii. Ce au descoperit medicii a dat totul peste cap. Viitoarea mamă suferea de cancer la sân, în stadiu incipient. Totul s-a oprit în ceea ce însemna procedura de fertilizare.

”Întreaga echipă medicală a avut parte de un caz deosebit, dar care s-a încheiat cu bine. O tânără, trecută puțin de 30 de ani, ce visa să devină mamă și ne-a cerut ajutorul, a descoperit că are cancer. Înainte de procedura de fertilizare facem mai multe controale amănunțite pentru a ne asigura că totul este bine și putem începe procedura. În scurt timp, s-a descoperit că aceasta suferă de cancer mamar. S-a început tratamentul pentru această boală, fiind foarte clar că procedura de fertilizare nu mai putea fi realizată. Totul a durat 3 ani, iar această femeie nu a abandonat și a luptat până la capăt pentru a deveni mamă. A fost un exemplu. Nimic nu a doborât-o și astăzi este mama unei fetițe perfect sănătoase. Acest caz miraculos este reușita colegei noastre, dr. Anca Șerban”, a declarat dr. Adrian Borș, specialist în tratarea infertilității de la Omini Clinic Iași.

Dr. Anca Ștefan vorbește despre reușita cazului

Medicul care a supravegheat întregul caz este dr. Anca Ștefan, din cadrul clinicii de obstetrică-ginecologie Omini Clinic Iași. Aceasta a scris și pe pagina de Facebook despre cazul miraculos pe care l-a avut în atenție și care s-a încheiat cu multe zâmbete.

”Grădiniței noastre i s-a alăturat Maria, numele meu preferat, coincidență sau nu. Încă un pas important în reușita acestui cuplu cu infertilitate secundară. Pacienta suferind de cancer de sân, diagnosticat în cursul consultației de infertilitate, fibrom uterin și infertilitate mixtă. A urmat un protocol de stimulare ovariană, adaptat patologiei cu congelarea a 6 blastociști imediat post diagnostic neomamar. Imediat post puncție, cu multă răbdare și putere psihică, pacienta a urmat tratamentul adecvat alături de o echipă extraordinară din Cluj pentru rezolvarea patologiei mamare. După 3 ani de tratament al bolii de bază, repetarea histeroscopiei și apoi transferul unui blastocist, am ajuns la sarcină”, a scris dr. Anca Ștefan, medic specialist obstetrică-ginecologie, Omini Clinic Iași.

Alte cazuri deosebite realizate de echipa Omini Clinic Iași

O femeie de 53 de ani a reușit să nască după ce a făcut fertilizare in vitro la Iași. Aceasta a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Medicii din Iași au reușit să îi îndeplinească acesteia cel mai mare vis, acela de a fi mamă. Miracolul a putut fi posibil cu ajutorul ovocitelor donate. Amintim că în perioada sărbătorilor de iarnă, un cuplu din Iași a avut parte de cel mai frumos Crăciun după ce de mai bine de 10 așteptau să devină părinți!

Minunea a apărut chiar cu o săptămână înainte de sărbători, mulțumită medicilor ieșeni care i-au ajutat ca cea mai mare dorință a lor să devină realitate. Din punct de vedere biologic, tânăra în vârstă de aproximativ 38 de ani avea șanse de zero la sută să rămână însărcinată, deoarece în urma unor complicații medicale a rămas fără ambele ovare. Pentru a putea rămâne însărcinată, a cumpărat ovocite tocmai din Spania.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *