Prima pagină » Local » Mamă, condamnată pentru că nu le-a dat bani copiilor! Judecătorii au amendat-o cu 10.000 de lei pentru abandon de familie!
Mamă, condamnată pentru că nu le-a dat bani copiilor! Judecătorii au amendat-o cu 10.000 de lei pentru abandon de familie!

Mamă, condamnată pentru că nu le-a dat bani copiilor! Judecătorii au amendat-o cu 10.000 de lei pentru abandon de familie!

27 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O mamă din județul Iași a fost amendată de judecători cu 10.000 de lei pentru că nu le-a dat bani copiilor ei, fiind acuzată de abandon de familie. Dana Mihaela Ciobanu a fost sancționată deoarece a refuzat să le plătească minorilor pensia alimentară. Femeia s-a mutat în Italia și „a uitat” că trebuie să le dea bani micuților, care au rămas în grija tatălui

O mamă din județul Iași a fost condamnată de judecători pentru că nu le-a dat bani copiilor, fiind acuzată de abandon de familie! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent amendarea Danei Mihaela Ciobanu cu 10.000 de lei, pentru abandon de familie. Asta înseamnă 200 de zile-amendă x 50 de lei pe zi-amendă. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dana Mihaela Ciobanu, acuzată de abandon de familie, pentru că nu le-a dat bani copiilor

Procesul femeii a început pe data de 1 august 2018. Atunci, procurorii au dispus trimiterea în judecată a Danei Mihaela Ciobanu, sub acuzația de abandon de familie.

„Inculpata Dana Mihaela Ciobanu, cu rea-credință, nu a plătit pensia de întreținere pentru minorii A.C., D.C. și M.C., pensie în cuantum de 189 de lei/lunar, începând cu luna iunie 2011. Pensia de întreținere a fost stabilită prin sentința civilă din data de 10 noiembrie 2010, emisă de Judecătoria Hârlău”, au precizat procurorii.

Magistrații au afirmat că, prin intermediul Ministerului Justiției și al Ministerului Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, a fost trimisă citația către Tribunalul pentru minori din Napoli, cu privire la decăderea din drepturile părintești a Danei Mihaela Ciobanu.

„În cauză, inculpata Dana Mihaela Ciobanu, deși a fost citată procedural la adresa din Italia, nu a fost identificată, fiind îndeplinite formalitățile pentru trimiterea în judecată în lipsă a acesteia. Mai mult, în cauză au fost efectuate verificări la autoritățile de Poliție din Italia, transmițându-se faptul că inculpata nu figurează în bazele de date ale statului italian”, au mai afirmat anchetatorii.

Femeia a acumulat restanțe de peste 3.500 de lei, față de copiii ei!

Procurorii au mai afirmat că femeia în vârstă de 43 de ani nu a plătit pensia de întreținere pentru cei trei băieței.

„Instanța reține că, potrivit actului de sesizare, ultima plată a pensiei de întreținere a fost efectuată de inculpata Dana Mihaela Ciobanu în luna mai 2011. Începând cu luna iunie 2011, aceasta nu a mai plătit deloc pensia de întreținere stabilită prin sentința civilă a Judecătoriei Hârlău”, au subliniat magistrații cu privire la acuzația de abandon de familie, adusă femeii.

La rândul său, tatăl copiilor, M.C., a susținut că a fost căsătorit cu inculpata Dana Mihaela Ciobanu aproximativ 13 ani și, împreună cu aceasta, are patru copii minori.

„În noiembrie 2010, din cauza unor neînțelegeri, noi am divorțat și fostei soții i-a fost încredințată spre creștere și educare minora G.C. Aceasta a fost obligată la plata pensiei de întreținere, în cuantum de 189 de lei, pentru minorii încredințați mie spre creștere.Din iunie 2011, ea nu a mai plătit pensie minorilor, cumulând o sumă de 3.780 de lei pentru 20 de luni. Anterior, am mai formulat o plângere penală pentru neplata pensiei, însă ea și-a îndeplinit obligația, motiv pentru care am retras acea plângere. Fosta mea soție este plecată în Italia”, a susținut ieșeanul.

La rândul ei, mama femeii a declarat că fiica ei este plecată în Italia, că s-a recăsătorit și că mai are în întreținere un minor.
Acum, rămâne de văzut dacă mama condamnată pentru că nu le-a trimis bani copiilor va contesta sau nu sentința emisă de judecători în cazul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *