Prima pagină » Local » Mama a născut-o, iar bunica i-a dat o a doua viață micuței Ana. Fetița de 4 ani a fost scoasă din casa cuprinsă de flăcări în ultimul moment: „Stătea lângă perete, cu o pătură pe ea” – FOTO

Mama a născut-o, iar bunica i-a dat o a doua viață micuței Ana. Fetița de 4 ani a fost scoasă din casa cuprinsă de flăcări în ultimul moment: „Stătea lângă perete, cu o pătură pe ea” – FOTO

12 dec. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

A tras aer în piept și a intrat în casa cuprinsă de flăcări pentru a-și salva nepoata de patru ani. A intrat strigându-i numele și a cuprins-o disperarea când fetița nu i-a răspuns. Fumul i-a invadat plămânii, a simțit că leșină, dar nu a renunțat. Bunica i-a dat o a doua viață micuței Ana. A găsit-o pe cea mică lângă perete, cu o pătură pe ea, terorizată și plină de frică. Cu ultimele puteri a luat-o în brațe și a scos-o afară.

Bunica i-a dat o a doua viață micuței Ana, cu riscul de a o pierde pe a sa

casa după incendiu

Familia Maxim este din comuna Focuri, acest eveniment tragic s-a întâmplat pe data de 7 decembrie 2023

Din fericire, nici Ana Maxim, bunica în vârstă de 54 de ani, nici nepoata de patru ani nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Însă frica prin care a trecut copila și suferința că a pierdut tot ce avea mai drag, începând de la jucării, până la haine, nu pot fi șterse.

„Copila era în pat când a început focul, când mi-am dat seama că miroase a fum, am intrat de urgență în casă, atunci am văzut flăcările care erau până sus, am strigat după cea mică: «Ana, unde ești?». Ea nu-mi răspundea, m-am băgat în flăcări, era fum, nu mai puteam să respir și pe bâjbâite am reușit să o găsesc. Copila era speriată, era lângă perete cu o pătură pusă pe ea, nu știa ce să facă. Am scos-o plângând de acolo. A ars tot, jucării, haine, acte”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, Ana Maxim, femeia de 54 de ani.

Nu au crezut nicio clipă că munca lor de o viață se va nărui în câteva secunde. Iubirea pe care Ana Maxim o are pentru nepoatele ei nu poate fi descrisă în cuvinte. Aceasta a fost demonstrată în fapte. Femeia și-a riscat viața pentru a o salva pe cea a nepoatei.

„Căsuța am cumpărat-o acum 45 de ani, în tot timpul acesta am muncit la ea, tot ce am avut a ars. Aveam și animalele, care au nu pățit nimic pentru că erau în grajd. Am făcut-o cu bănuții câștigați de noi, din puținul nostru, pentru că am crescut și șase copii, și munceam la casă. Totul a plecat de la o sobă, era cumpărată și am amplasat-o în camera nepoatelor ca să se încălzească, de acolo s-a extins la toată casa, nu a mai putut fi oprit”, a spus femeia din comuna Focuri, județul Iași.

Familia Maxim are nevoie de ajutor

casa după incendiu

În prezent familia are nevoie de ajutor

Familia Maxim este din comuna Focuri, acest eveniment tragic s-a întâmplat pe data de 7 decembrie 2023. Pentru a construi casa, cei doi soți au lucrat pe rupte timp de 45 de ani. Nu au plecat în străinătate și orice bănuț strângeau din salariul modest era cheltuit în mod chibzuit. Au crescut și șase copii, pe care Ana și Neculai au încercat să-i educe, să-i hrănească și să-i îmbrace cât mai bine.

Au găsit o rază de speranță în oamenii din comuna Focuri, care s-au mobilizat și le-au oferit o cameră unde să-și petreacă iarna și sărbătorile.

„A ars tot, nimic nu a mai rămas. Nu știm cum s-a întâmplat mai exact pentru că eram pe afară, doar fetița de patru ani era în casă, pentru că cea mai mare, în vârstă de șase ani, era la școală. Ne-a dat cineva din comună o cameră unde să stăm iarna asta, încercăm să ne ridicăm din nou casa, în prezent s-a turnat o șapă”, adaugă Ana Maxim.

Deși casa este distrusă și sunt conștienți de faptul că, anul acesta, Moș Crăciun va vizita cele două nepoate într-o casă străină, Ana Maxim este recunoscătoare de faptul că încă își poate strânge nepoata la piept. Aceasta i-a dat o a doua viață micuței Ana. În prezent, familia are nevoie de ajutor, astfel că cei care au posibilitatea și vor să facă o faptă bună în preajma sărbătorilor pot să doneze în contul RO07INGB00009999090955735. Cei care pot ajuta cu alimente sau haine să contacteze familia la numărul de telefon 0764650968.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *