Prima pagină » Actualitate » Majoritatea țărilor din Europa reintroduc restricțiile de frica valului de Omicron! Președintele Klaus Iohannis a atras atenția să nu se exagereze cu măsurile restrictive
Majoritatea țărilor din Europa reintroduc restricțiile de frica valului de Omicron! Președintele Klaus Iohannis a atras atenția să nu se exagereze cu măsurile restrictive

Majoritatea țărilor din Europa reintroduc restricțiile de frica valului de Omicron! Președintele Klaus Iohannis a atras atenția să nu se exagereze cu măsurile restrictive

22 dec. 2021, 08:11,
în Actualitate

Liderii europeni reintroduc restricțiile legate de coronavirus, deoarece noua variantă Omicron continuă să se răspândească pe continent. Națiunile, inclusiv Germania și Portugalia, au anunțat restricții după Crăciun și măsuri mai mari de distanțare socială.

La polul opus se află România unde au fost luate mai multe măsuri de relaxare. Chiar președintele Klaus Iohannis a atras atenția asupra eventualelor exagerări în ceea ce privește impunerea de restricții.

Omicron este deja tulpina dominantă în multe țări europene

Creșterea va împinge sistemele de sănătate în pragul colapsului, a avertizat principalul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății de pe continent. Hâns Kluge a spus că urmează „o altă furtună” și guvernele ar trebui să se pregătească pentru creșteri semnificative ale cazurilor.

Germania a anunțat că, începând cu 28 decembrie, vor reveni limite care limitează adunările private la 10 persoane, iar cluburile de noapte se vor închide. Meciurile de fotbal de la acea dată se vor juca și cu ușile închise.

„Coronavirusul nu ia o vacanță de Crăciun”, a declarat marți cancelarul german Olaf Scholz.

„Nu putem – și nu trebuie – să închidem ochii la acest val următor care începe să planeze asupra noastră”, a adăugat el.

Între timp, Portugalia a ordonat să închidă barurile și cluburile de noapte începând cu 26 decembrie și a făcut ca munca de la domiciliu să fie obligatorie de la acea dată până pe 9 ianuarie. Adunările în aer liber vor fi limitate la 10 persoane.

În Marea Britanie , prim-ministrul Boris Johnson a exclus orice noi restricții pentru Anglia înainte de Crăciun, dar Scoția , Țara Galilor și Irlanda de Nord au anunțat toate restricțiile privind mixarea socială.

În Suedia , barurile, cafenelele și restaurantele vor putea servi doar un număr limitat de oameni, iar oamenii sunt rugați să lucreze de acasă, dacă este posibil.

Ministrul Sănătății, Lena Hallengren, a spus că se așteaptă ca cazurile de Omicron să crească și a avertizat că „povara sistemului de sănătate este în creștere”.

Țările de Jos au introdus deja restricții mai stricte, anunțând luni o blocare strictă , dar corespondentul BBC Europe Nick Beake spune că alți lideri europeni vor să amâne controale mai stricte până după perioada festivă, dacă este posibil.

România a scos o parte dintre restricţii! Klaus Iohannis

La polul opus este România unde autorităţile au scos o parte dintre restricţii. Klaus Iohannis chiar a transmis un mesaj în acest context. Președintele a declarat că va verifica ca autorităţile să nu exagereze cu măsurile restrictive.

Sunt teme complicate și sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie cum obținem acest vaccin nou și cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre.

(…) De asemenea, tot în legătură cu pandemia, voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricționare, în special când este vorba de traficul de mărfuri, despre economia europeană și sper să ajungem la concluzii pozitive în acest sens”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

 

De altlfel, parlamentarii au de săptămâni bune pe masa acestora proiectul de lege referitor la implementarea certificatului verde. Împotriva adoptării documentului au scandat mii de oameni marţi, în fața Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`