Prima pagină » Actualitate » Majorări pe masa Guvernului! Anunțul premierului Nicolae Ciucă: „Aprobăm creșterea alocațiilor, pensiilor și implementarea formularului de localizare a pasagerului” – LIVE VIDEO, UPDATE
Majorări pe masa Guvernului! Anunțul premierului Nicolae Ciucă: „Aprobăm creșterea alocațiilor, pensiilor și implementarea formularului de localizare a pasagerului” - LIVE VIDEO, UPDATE

Majorări pe masa Guvernului! Anunțul premierului Nicolae Ciucă: „Aprobăm creșterea alocațiilor, pensiilor și implementarea formularului de localizare a pasagerului” – LIVE VIDEO, UPDATE

15 dec. 2021, 09:11,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, face declarații în aceste momente cu privire la majorarea pensiilor și alocațiilor. Astfel, astăzi, 15 decembrie 2021, punctul de pensie s-a majorat cu 10 procente, alocația va crește la 243 lei, iar indemnizația pentru persoanele cu dizabilități va fi majorată cu 25 la sută.

UPDATE 11.44: Este oficial! Guvernul a aprobat creșterea alocațiilor și pensiilor.

În ședința de Guvern, prim-ministrul a transmis că s-a adoptat un pachet de măsuri sociale pentru beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități.

„Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10 la sută cu luna ianuarie 2022, de la 1.442 lei la 1586 lei. Decidem de asemenea creşterea indemnizaţiei pentru pensionari cu 25 la sută. De asemenea, majoram alocaţia de stat pentru copii ajunge la 600 lei pentru copii de până la 2 ani, alocaţia de stat va creşte la 243 lei pentru copiii cu vârsta 2 – 18 ani şi indemnizaţia pentru persoanele cu dizabilităţi. Doresc să spun că alocaţia se cumulează cu indemnizaţia. Stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri, a 13a. De asemenea, astăzi vom aproba formularul de intrare în România prin proiectu OUG pentru implementarea formularului pentru pasageri”, a transmis Nicolae Ciucă, prim-ministrul României.

Formularul de localizare al pasagerului, implementat în România de pe 20 decembrie. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, în continuare declarației sale, a menționat că formularul de localizare al pasagerului va fi implementat în România. Astfel, persoanele care intră în țara noastră, indiferent de mijlocul de transport, vor prezenta la frontieră acest document completat cu datele personale. Formularul va facilita anchetele epidemiologice și va fi utilizat exclusiv pentru a găsi mai ușor cetățenii care au intrat în contact cu un individ infectat cu noul coronavirus.

„Odată cu 20 decembrie, persoanele care vin în ţara trebuie să completeze formularul. Nouă tulpina şi situaţia epidemiologică impun măsuri mai eficiente, mai ales că se apropie sărbătorile. Formularul este necesar pentru protejarea sănătăţii. Prin intermediul său vom eficientiza anchetele epidemiologice. Aşa vom lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact cu un cetăţean infectat cu coronavirus. Toate persoanele trebuie să completeze formularul când vin în România, indiferent cu ce mijloc vin în ţară. Acesta poate fi completat şi online şi prezentat personalului frontierelor. Datele pot fi folosite strict desfăşurării anchetei epidemiologice”, a conchis Nicolae Ciucă, premierul României.

Gabriela Firea, despre indemnizația pentru persoanele cu dizabilități

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a transmis ieri, 14 decembrie 2021, faptul ca ajutorul financiar oferit de Guvern pensionarilor pentru completarea pensiilor până la valoarea de 2.200 de lei se va acorda o singură dată, în luna ianuarie.

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 şi 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel, ajutorul va fi acordat diferenţiat: cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei. Cine are pensia de 1.001 leu va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel, persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi ajutor de 600 de lei, sprijin financiar din partea Guvernului. Ajutorul financiar se acordă o singură dată, în luna ianuarie, unui număr total de aproape două milioane şi jumătate de pensionari”, a afirmat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *