Prima pagină » Culinar » Maioneză la minut. Simplu de făcut și extrem de gustoasă!

Maioneză la minut. Simplu de făcut și extrem de gustoasă!

27 feb. 2025, 10:59,
Redacția BZI în Culinar

Maioneza la minut nu se taie, nu are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui cu doar câteva ingrediente și un blender vertical, vei obține o maioneză fină și cremoasă, fără conservanți adăugați. Se păstrează la frigider până la două zile.

Pentru atunci când dorești să prepari maioneză, dar nu ai suficient timp pentru rețeta clasică, poți să încerci o variantă mai rapidă. Nu îți ia mai mult de două minute să o prepari.

Rețeta pentru maioneză la minut

Maioneza este cel mai popular sos cu care se pot asorta diferite salate, aperitive și multe alte preparate. Rețeta aparține bucătăriei franceze, dar se prepară în toate bucătăriile lumii. Este ușor de preparat, dacă ai la îndemână ustensilele potrivite și dacă respecți anumite reguli.

Pe vremea bunicilor, maioneza se prepara cu multă îndemânare. Se folosea lingura de lemn pentru amestecarea ingredientelor. Exista regula de a amesteca ingredientele întotdeauna în același sens. Nu trebuia să picuri mai mult ulei deodată pentru că maioneza se tăia. Trebuia să urmezi un întreg proces pentru remedierea maionezei.

Tehnologia din zilele noastre ne ușurează cu mult munca și ne scurtează timpul de preparare. Chiar dacă ingredientele pentru maioneza clasică sunt aceleași ca pe vremea bunicii, modul de amestecare a acestora nu se mai face manual. Ingredientele se pot amesteca cu ajutorul mixerului sau blenderului.

În plus, odată cu evoluția tehnologiei au evoluat și rețetele culinare. Acum există mai multe rețete de maioneză atât cu ouă, cât și fără. Poți prepara maioneză de post din diferite ingrediente. Pentru această rețetă la minut vei avea nevoie de 1 ou întreg; 1 linguriță de muștar clasic; sucul de la 1/2 lămâie; un vârf de linguriță cu sare; 300 ml ulei de floarea soarelui. Înainte de a da startul maionezei trebuie să te asiguri că ai ales ingredientele perfecte pentru rețetă. Asigură-te că oul este proaspăt, muștarul de calitate și uleiul, de asemenea.

Cum prepari sosul

Pentru prepararea maionezei în cel mai scurt timp, fosește un blender vertical cu recipient înalt și diametrul mai mic. Pune în recipientul blenderului mai întâi oul, apoi muștarul, sucul de lămâie, sarea și la final uleiul.

Introdu accesoriul blenderului în recipient până când atinge baza acestuia. Pornește blenderul și ridică treptat accesoriul până la suprafața ingredientelor. Se va forma rapid maioneza și va avea consistența cremoasă, ca și maioneza clasică. Mai poți adăuga sare și suc de lămâie în maioneză, după gustul propriu.

Ca reguli pentru reușita unei maioneză trebuie în primul rând ca toate ingredientele folosite pentru maioneză să fie aduse la temperatura camerei. Uleiul folosit la maioneză trebuie să fie de calitate. Poți prepara maioneză și cu ulei de măsline extravirgin, dar gustul va fi ușor amărui și culoarea mai închisă.

Ouăle folosite trebuie să fie proaspete și nu reci de la frigider pentru că există riscul să se taie maioneza. La maioneza clasică folosești doar gălbenușul sau un gălbenuș crud și unul fiert. În cazul în care optezi pentru a doua variantă, trebuie de la început gălbenușul fiert prin sită.

Folosește doar muștar clasic pentru prepararea maionezei. Nu opta pentru muștar cu miere sau muștar picant. Maioneza o vei folosi la alte preparate și reglezi gustul acestora cu condimentele necesare. Maioneza la minut trebuie să aibă un gust neutru.

Bugetul.ro
40.000 de români au semnat contract pentru casele la 35.000 de euro. După luni bune, George Simion a spus și ce se alege de programul promis cetățenilor
redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
a1.ro
Cine este, de fapt, tatăl faimos al actriței Ilinca Gheorghiu din serialul "Ana, mi-ai fost scrisă în ADN"
Playtech.ro
Cât costă să deschizi un proces de succesiune. Românii plătesc dacă vor moştenire
observatornews.ro
Ce este leasingul operațional și de ce este mai bine să închiriezi o mașină, nu să fii proprietar
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Adevărul despre Andreea Marin și Mihaela Rădulescu. O făcătură de zile mari
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul făcut în această dimineață schimbă tot! Este informația momentului despre cursa prezidențială
Playtech.ro
Ce să presari la rădăcina merilor în mai pentru fructe mari şi zemoase. Livada ta va exploda în toamnă
Dailybusiness.ro
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
RomaniaTV
Bancnotele pe care trebuie să le schimbi. Nu mai sunt bune, au expirat! Anunțul Băncii Naționale
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ei sunt părinții lui Simion. Stau în Focșani și au studiat la ASE. Tatăl său a avut probleme cu alcoolul. Simion are și o soră, ce e judecătoare
redactia.ro
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați»
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 mai 2025
12 mai 2025