Maioneza la minut nu se taie, nu are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui cu doar câteva ingrediente și un blender vertical, vei obține o maioneză fină și cremoasă, fără conservanți adăugați. Se păstrează la frigider până la două zile.
Pentru atunci când dorești să prepari maioneză, dar nu ai suficient timp pentru rețeta clasică, poți să încerci o variantă mai rapidă. Nu îți ia mai mult de două minute să o prepari.
Rețeta pentru maioneză la minut
Maioneza este cel mai popular sos cu care se pot asorta diferite salate, aperitive și multe alte preparate. Rețeta aparține bucătăriei franceze, dar se prepară în toate bucătăriile lumii. Este ușor de preparat, dacă ai la îndemână ustensilele potrivite și dacă respecți anumite reguli.
Pe vremea bunicilor, maioneza se prepara cu multă îndemânare. Se folosea lingura de lemn pentru amestecarea ingredientelor. Exista regula de a amesteca ingredientele întotdeauna în același sens. Nu trebuia să picuri mai mult ulei deodată pentru că maioneza se tăia. Trebuia să urmezi un întreg proces pentru remedierea maionezei.
Tehnologia din zilele noastre ne ușurează cu mult munca și ne scurtează timpul de preparare. Chiar dacă ingredientele pentru maioneza clasică sunt aceleași ca pe vremea bunicii, modul de amestecare a acestora nu se mai face manual. Ingredientele se pot amesteca cu ajutorul mixerului sau blenderului.
În plus, odată cu evoluția tehnologiei au evoluat și rețetele culinare. Acum există mai multe rețete de maioneză atât cu ouă, cât și fără. Poți prepara maioneză de post din diferite ingrediente. Pentru această rețetă la minut vei avea nevoie de 1 ou întreg; 1 linguriță de muștar clasic; sucul de la 1/2 lămâie; un vârf de linguriță cu sare; 300 ml ulei de floarea soarelui. Înainte de a da startul maionezei trebuie să te asiguri că ai ales ingredientele perfecte pentru rețetă. Asigură-te că oul este proaspăt, muștarul de calitate și uleiul, de asemenea.
Cum prepari sosul
Pentru prepararea maionezei în cel mai scurt timp, fosește un blender vertical cu recipient înalt și diametrul mai mic. Pune în recipientul blenderului mai întâi oul, apoi muștarul, sucul de lămâie, sarea și la final uleiul.
Introdu accesoriul blenderului în recipient până când atinge baza acestuia. Pornește blenderul și ridică treptat accesoriul până la suprafața ingredientelor. Se va forma rapid maioneza și va avea consistența cremoasă, ca și maioneza clasică. Mai poți adăuga sare și suc de lămâie în maioneză, după gustul propriu.
Ca reguli pentru reușita unei maioneză trebuie în primul rând ca toate ingredientele folosite pentru maioneză să fie aduse la temperatura camerei. Uleiul folosit la maioneză trebuie să fie de calitate. Poți prepara maioneză și cu ulei de măsline extravirgin, dar gustul va fi ușor amărui și culoarea mai închisă.
Ouăle folosite trebuie să fie proaspete și nu reci de la frigider pentru că există riscul să se taie maioneza. La maioneza clasică folosești doar gălbenușul sau un gălbenuș crud și unul fiert. În cazul în care optezi pentru a doua variantă, trebuie de la început gălbenușul fiert prin sită.
Folosește doar muștar clasic pentru prepararea maionezei. Nu opta pentru muștar cu miere sau muștar picant. Maioneza o vei folosi la alte preparate și reglezi gustul acestora cu condimentele necesare. Maioneza la minut trebuie să aibă un gust neutru.