Prima pagină » Eveniment-Social » Mâine, este ultima zi în care poate fi făcută confirmarea repartizării la liceu de către absolvenții claselor de a VIII-a
Mâine, este ultima zi în care poate fi făcută confirmarea repartizării la liceu de către absolvenții claselor de a VIII-a

Mâine, este ultima zi în care poate fi făcută confirmarea repartizării la liceu de către absolvenții claselor de a VIII-a

29 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Mâine, 30 iulie 2024, este ultima zi de depunere a dosarelor de înscriere la liceu, respectiv confirmarea repartizării. Iată documentele necesare

Ultima zi în care absolvenții claselor a VIII-a pot confirma repartizarea la liceu

În perioada 25-30 iulie 2024, elevii depun/transmit la unităţile de învățământ liceal la care au fost declaraţi admişi dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere care se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la comisia de înscriere a liceului, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere – copie după ambele și te prezinţi la înscriere cu documente în original, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională, în original, care se obține de la școala de pe care ai absolvit-o.

La dosar mai trebuie să existe și foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale), în original, fișa medicală, în original – se obține de la școala pe care ai absolvit-o sau de la medicul de familie, care conține și lista vaccinurilor.
Elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) depun și certificatul de orientare școlară și profesională, iar elevii romi – recomandarea de apartenență la etnia romă.

Iată când începe a doua perioadă de înscrieri

Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate în data de 24 iulie 2024. Amintim faptul că, la nivelul județului Iași, primele două specializări cele mai vânate au fost Științe ale naturii și Matematică-informatică de la Colegiul Național Iași, unde ultima medie de intrare, în 2024, a fost 9,50, respectiv 9,47. Colegiul se regăsește și în topul primelor 50 de specializări din România.

La Colegiul Naţional Iași, ultima medie de intrare a fost 9,22 la specializarea Filologie. Cea mai mare dintre ultimele medii de admitere de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iași a fost 9,45, la specializarea Științe ale Naturii, iar la Filologie a fost 9,00.

La nivelul județului Iași, au rămas nerepartizați 62 de elevi, dintre care șase au medii peste 7. Anul acesta, admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, fără a lua în considerare media generală din clasele V-VIII, care a fost folosită doar pentru departajare, în cazul mediilor egale.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *