Prima pagină » Eveniment-Social » Mâine, are loc un recital vocal-instrumental la Palatul Culturii, susținut de către soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea
Mâine, are loc un recital vocal-instrumental la Palatul Culturii, susținut de către soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea

Mâine, are loc un recital vocal-instrumental la Palatul Culturii, susținut de către soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea

29 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Ateneul Național din Iași, vă invită să participați la o serie de experiențe unice, dedicate iubitorilor de muzică de calitate, într-un cadru elegant și în compania extraordinară a unor interpreți de excepție. Marți, 30 iulie 2024, de la ora 20.00, are loc un recital vocal-instrumental, susținut de soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea.

Recital vocal-instrumental la Palatul Culturii, susținut de către soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea

Seria concertelor desfășurate la Palatul Culturii continuă de această dată în Sala „Henri Coandă”, marți, 30 iulie 2024, de la ora 20.00, cu un recital vocal-instrumental, susținut de soprana Marina Porumb, tenorul Gabriel Bîrjovanu și pianista Ina Cristea.

Soprana Marina Porumb este absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, secția Canto Clasic, la clasa prof. univ. dr. Ada Burlui. Pe parcursul activității sale artistice a urmat cursuri de măiestrie vocală cu prof. dr. Theodore Coresi și prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu. Soprana a colaborat cu Opera Națională Română din Iași și a susținut numeroase recitaluri în cadrul evenimentelor organizate de instituții de cultură, muzee, biblioteci din Iași.

Cu o carieră de peste 20 de ani pe scena teatrului liric, tenorul Gabriel Bîrjovanu a fost artist liric al Operei Naționale din Iași și al Operei Naționale Norvegiene din Oslo. Pe parcursul activității sale de artist liric, tenorul a evoluat în peste 1.700 de spectacole de operă și concerte simfonice sub bagheta unor mari dirijori, precum Antoni Pappano, Zubin Mehta, Riccardo Muti. În decembrie 2023, și-a făcut debutul pe scena ONRI, în rolul Gabriel von Eisenstein din opereta „Liliacul”, de Johann Strauss fiul.

Iată ce se află în program

Pianista Ina Cristea este în prezent este lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, profesor de pian și interpret vocal. Pasionată de jazz, a făcut parte din Clubul de Jazz al Casei de Cultură a Studenților, iar sub tutela profesorului Romeo Cozma a participat la festivaluri studențești, concertând în Iași, Sibiu și Cluj. Are în palmares premii la Festivalul-Concurs „Crizantema de Aur”, atât la secțiunea Interpretare muzicală, cât și la cea de Creație, unde a prezentat piese compuse de regretatul compozitor Titel Popovici. În anul 2013, a colaborat cu Tierra Sin Pan, susținând concerte în Iași și bucurându-se de descoperirea unei noi pasiuni – muzica lui Piazzola.

În program: Aria Vissi d’arte, vissi d’ amore (Tosca) din opera Tosca de G. Puccini, Aria Quando me’n vo (Musetta) din opera La Bohème, de G. Puccini, Aria O mio babbino caro (Lauretta) din opera Gianni Schicchi, de G. Puccini, Arie Vilja (Hanna Glavary) din opereta Văduva veselă, de Fr. Lehar, Aria Meine Lippen sie Kussen so heiss (Giuditta) din opereta Giuditta, de Fr. Lehar, Duet O soave fanciulla (Mimi – Rodolfo) din opera La Bohème, de G. Puccini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *