Prima pagină » Local » Mâine, are loc un eveniment important la UMF Iași. Peste 1.700 de absolvenți vor depune Jurământul lui Hipocrate

Mâine, are loc un eveniment important la UMF Iași. Peste 1.700 de absolvenți vor depune Jurământul lui Hipocrate

25 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Mâine, 26 iulie 2024, cei 1.708 absolvenți ai Promoției 2024 a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași vor depune Jurământul lui Hipocrate, cel de intrare în profesie.

Absolvenții UMF Iași vor depune Jurământul lui Hipocrate vineri

Cei 1.708 absolvenți ai Promoției 2024 a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor depune, mâine, 26 iulie 2024, Jurământul lui Hipocrate, cel de intrare în profesie.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul întregii zile, pe Esplanada Universității și are două părți, cursurile festive ale facultăților, în intervalul 8.30-17.30, iar de la ora 19.00 este programată Ceremonia de Absolvire, în cadrul căreia rectorul UMF Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, va adresa salutul său Promoției 2024, apoi vor fi premiați șefii de promoție ai celor patru facultăți din cadrul UMF Iași, iar corul Ceata de Mediciniști le va cânta absolvenților și părinților acestora.

Finalul este rezervat, ca de fiecare dată, unui moment solemn așteptat, încă din anul I, de toți studenții UMF Iași: rostirea Jurământului lui Hipocrat.

În intervalul orar 08.30-17.30, vor avea loc cursurile festive, iar de la ora 19.00 – Jurământul lui Hipocrate.

Elena-Domnica Bacușcă este șefă de promoție a UMF Iași 2024

Șefa de promoție de la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași este Elena-Domnica Bacușcă. Reporterii BZI au luat legătura cu tânăra care a declarat faptul că cei șase ani au fost grei, dar frumoși.

„Visul meu de a deveni medic s-a conturat în gimnaziu. Am renunțat la sportul de performanță și m-am înscris la un liceu cu profesori de excepție, unde știam că voi dobândi cunoștințele necesare pentru intrarea la facultate. Decizia de a studia la UMF Iași a venit natural, sunt născută în Iași, îmi place acest oraș și îmi doresc să practic medicina acasă. Toate investițiile și procesul de modernizare a instituției au făcut din UMF o opțiune atrăgătoare și potrivită pentru mine. Anii de facultate au fost frumoși, dar și grei, plini de momente de incertitudine și de schimbări ale planului educațional. Eram în anul II când a venit pandemia, a trebuit să mă adaptez repede la noul mod de predare și de evaluare. Am reușit totuși să rămân ancorată în realitate, profesorii au fost alături de noi și am reușit să depășim acel semestru complicat. Cel mai greu a fost să transpun cunoștințele dobândite din fața calculatorului la patul pacientului. Empatia și apropierea de pacient nu se pot șlefui în mediul online. Am reușit totuși să recuperez toate aceste atribute pe parcursul anilor care au urmat. Am avut noroc că anii de medicină clinică i-am parcurs în spital, înconjurați de pacienți și am putut să ne formăm calitățile care desăvârșesc actul medical”, declară Elena-Domnica Bacușcă.

În toamna anului 2024, va începe un nou an universitar pentru tinerii care au participat duminică, 21 iulie 2024, la examenul de admitere pe bază de examen de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Amintim faptul că ultima medie la buget la Medicină Generală este 8.30, iar la taxă 7.90. La Asistență Medicală Generală – 5.32 și 5.32 la taxă, la Medicină Dentară – 5.70 și 5.60 la taxă, la Farmacie – 6.16 și 5.56 la taxă, iar la Bioinginerie – 8 și 7,60 la taxă.

Ultima medie la buget la Nutriție și dietetică este 9,70 și 9,41 la taxă, la Tehnică Dentară – 9,65 și 9,52 la taxă, la Asistență de profilaxie stomatologică –  9,04 și 8,76 la taxă, la Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic –  9,41 și 9,19 la taxă și la Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 9,47 și 9,34 la taxă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *