Prima pagină » Eveniment-Social » Mâine, are loc proba scrisă a examenului de Definitivat 2024. La nivelul județului Iași, vor participa 479 de profesori
Mâine, are loc proba scrisă a examenului de Definitivat 2024. La nivelul județului Iași, vor participa 479 de profesori

Mâine, are loc proba scrisă a examenului de Definitivat 2024. La nivelul județului Iași, vor participa 479 de profesori

23 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Miercuri, 24 iulie 2024, are loc proba scrisă a examenului de Definitivat 2024. Testarea începe la ora 9, iar durata de rezolvare este de 4 ore. Rezultatele inițiale vor fi publicate în data de 30 iulie 2024.

Examen de Definitivat 2024. Candidații care introduc materiale nepermise în sala de examen sunt eliminați

Examenul pentru definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2024, este programat în data de 24 iulie. Testarea poate fi susținută de cadrele didactice care au cel puțin un an de vechime în învățământ, fiind obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

Astăzi, 23 iulie 2024, se afişează lista candidaților înscrişi şi repartizarea acestora pe săli la avizierul centrului de examen, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Conform informațiilor transmise de către reprezentații ISJ Iași, 479 de profesori ieșeni vor participa la proba scrisă a examenului de Definitivat 2024.

Proba scrisă se desfășoară începând cu ora 9.00, iar durata de redactare a lucrării este de 4 ore. Prezentarea comisiei la centrul de examen se face în intervalul orar 7.00 – 7.15, pe baza buletinului și a delegației de serviciu. Accesul candidaților se face în intervalul 7.30 – 8.00, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori a pașaportului în termen de valabilitate.

Candidații și profesorii asistenți nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Materialele nepermise vor fi depuse și sigilate în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.

Candidații care introduc materiale nepermise sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a președintelui comisiei de examen, situație în care profesorii asistenți sau membrii comisiei de examen încheie un proces-verbal.

Depunerea contestațiilor

În data de 30 iulie 2024, contestațiile se depun, în scris, până la ora 20:00. Pe 31 iulie 2024, până la ora 12:00.

Transmiterea contestațiilor la centrele de examen se poate realiza și electronic, prin poştă electronică, pe 30 și 31 iulie 2024, până la ora 12:00.

În contestație candidatul precizează următoarele informații: județul, numărul fișei de înscriere la examen, denumirea centrului de examen, numele, inițiala/inițialele prenumelui tatălui, prenumele, codul numeric personal, disciplina la care a susținut proba scrisă în cadrul examenului și nota contestată, adresa de email și numărul de telefon. Contestația la proba scrisă se depune, la centrul de examen, de către candidat sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând procura notarială în original.

Candidatul anexează la contestația depusă/transmisă la centrul de examen și o copie a buletinului de identitate/cărții de identitate. Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați, potrivit procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *