Prima pagină » International » Maia Sandu nu vrea să participe la dezbaterile electorale cu Igor Dodon: „Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta”

Maia Sandu nu vrea să participe la dezbaterile electorale cu Igor Dodon: „Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta”

09 nov. 2020, 16:15,
Cristian Zavastin, în International

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la prezidențiale, Maia Sandu, a anunțat luni, 9 noiembrie, că nu va participa la dezbateri electorale cu Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor.

„Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii, despre actele de corupţie, schemele în care este implicat, trădarea de ţară, furturile şi vestita pungă. După alegerile prezidenţiale voi cere să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis”, a declarat Maia Sandu.

Cum comentează oamenii lui Igor Dodon decizia

Refuzul candidatei PAS vine la câteva zile după ce a declarat că va accepta o singură dezbatere cu actualul președinte ai Republicii Moldova, cu care se va duela în al doilea tur la alegerile prezidențiale.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a spus că a insistat să aibă o dezbatere publică în faţa oamenilor pe subiecte de ordin naţional, dar ori de câte ori este chemat să discute probleme serioase, Igor Dodon „nu face nimic altceva decât să arunce trei minciuni într-o propoziţie”. Potrivit candidatei, singurele dezbateri pe care le poate avea Igor Dodon sunt cele cu procurorii.

Decizia Maiei Sandu l-a surprins și pe reprezentantul lui Igor Dodon, Vlad Bătrîncea, asta în condițiile în care cele două stuff-uri au căzut deja de comun acord asupra dezbaterilor din turul doi și au început discuțiile privind organizarea acestora.

Vlad Bătrîncea: „Candidatul democratic, pretins european, se teme de dezbateri”

Deputatul socialist Vlad Batrîncea, care este şi şeful staffului electoral al candidatului independent la prezidenţiale, Igor Dodon, critică decizia contracandidatei Maiei Sandu de a nu participa la dezbateri electorale.

„Candidatul democratic, pretins european, se teme de dezbateri”, a declarat Vlad Batrîncea într-o conferinţă de presă.

Potrivit deputatului, săptămâna trecută au fost mai multe contacte ale staffurilor celor doi candidaţi care au trecut în turul doi. Stafful candidatului Igor Dodon a propus să aibă loc două dezbateri, una la postul naţional de televiziune Moldova 1 şi alta la Academia de Studii Economice, unde au învăţat ambii candidaţi.

La o înţelegere finală nu s-a ajuns însă. După o pauză de mai multe zile, în care nimeni nu a răspuns la telefon, Maia Sandu a anunţat că  nu va participa la dezbateri televizate, a menţionat Vlad Batrîncea. Deputatul a insistat că Igor Dodon este în continuare gata să participe la dezbateri electorale, la Moldova 1 sau la  ASEM.

Maia Sandu a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale

Cu un procent de 35.87%, Maia Sandu a câștigat priml tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova în fața lui Igor Dodon care a obţinut un scor de 32.80%. În aceste condiţii, candidata partidului PAS cu înclinaţie proeuropeana, va ajunge în turul al doilea după ce a câştigat primul tur. Totuşi, momentan nu se cunosc cu exactitate alianţele care vor fi făcute. Candidatul de pe poziţia a 3-a, Renato Usatii a scos doar 16%.

Iată cum se prezentau scorurile politice obţinute de candidaţi la ora 05:44, după ce s-au numărat 99,30% dintre procese verbale procesate

Maia Sandu – 35,87%

Igor Dodon – 32,80 %

Renato Usatii – 16.96%

Violetă Ivanov -6.53%

Andrei Năstase – 3.26%

Octavian Ticu – 2,01 %

Tudor Deliu – 1,38 %

Dorin Chirtoaca – 1,19 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *