Prima pagină » National » Maia Sandu, după întâlnirea cu ambasadorul român: „România a fost mereu un prieten bun”

Maia Sandu, după întâlnirea cu ambasadorul român: „România a fost mereu un prieten bun”

18 nov. 2020, 16:15,
Cristian Zavastin, în National

Noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Daniel Ioniţă. Maia Sandu a mulţumit pentru felicitările preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi ale prim-ministrului României, Ludovic Orban, şi i-a mulţumit ambasadorului român pentru susţinerea fermă şi ajutorul constant oferit de România pentru R. Moldova.

„România a fost mereu un prieten bun pentru cetăţenii noştri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susţinerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulţumesc încă o dată, personal, dar şi în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor şi asistenţilor români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanşeze şi la noi în ţară.”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu: „Îmi doresc să reluăm proiectele demarate în parteneriat cu Guvernul României“

Noul președinte al Republicii Moldova a precizat că țara sa intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a ţării din izolare şi de aprofundare a relaţiilor bilaterale în beneficiul cetăţenilor noştri.

„Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, şi anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăşi pandemia”, a menţionat Maia Sandu.

„Voi depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să aibă o justiţie independentă“

Maia Sandu a aprecizat că este important ca toate aceste proiecte să fie lansate cât mai curând, pentru ca cetăţenii să simtă beneficii directe cât mai repede.

„Cetăţenii mi-au oferit un mandat puternic de întărire a instituţiilor şi voi depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să aibă o justiţie independentă, să se curăţe de judecători şi procurori corupţi şi să pornească motoarele economiei pentru o viaţă bună acasă. Sunt sigură că vom reuşi aceste lucruri, mai ales învăţând din experienţa României şi cu sprijinul partenerilor români”, a adăugat Maia Sandu.

Klaus Iohannis, vizită oficială la Chișinău

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită oficială la Chișinău. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Șeful statului va merge la Chișinău după ce Maia Sandu își va prelua mandatul.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis a discutat la telefon, în această dimineață, cu Maia Sandu.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis Președintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuții telefonice din această dimineață, felicitări din partea României și a sa personal pentru victoria covârșitoare obținută în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020.

Președintele României și Președintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuției că obiectivul principal în relația bilaterală îl reprezintă extinderea și aprofundarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetățenilor Republicii Moldova“, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Mesaj pentru Maia Sandu

Președintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter un mesaj de felicitare pentru câștigarea alegerilor din Republica Moldova de Maia Sandu.

„O felicit pe pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris președintele român, pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *