Prima pagină » International » Maia Sandu are probleme de sănătate. Preşedintele Republicii Moldova nu va participa la niciun eveniment dedicat zilei de 9 mai

Maia Sandu are probleme de sănătate. Preşedintele Republicii Moldova nu va participa la niciun eveniment dedicat zilei de 9 mai

09 mai 2022, 11:44,
în International

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are probleme de sănătate. Conform Administraţiei Prezidenţiale din ţară vecina, liderul de la Chişinău nu va putea participa la evenimentele publice organizate pentru luni, 9 mai 2022.

De asemenea, Maia Sandu nu va participa la conferinţa de preş cu secretarul general al NATO.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are probleme de sănătate

Administraţia Prezidenţială a Republicii Moldova a transmis astăzi, 9 mai 2022, că Maia Sandu, liderul de la Chişinău, are probleme de sănătate şi şi-a anulat întreaga agenda.

De asemenea, a fost anulată inclusiv întrevederea şi conferinţa de presă comună cu Antonio Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, aflat într-o vizită de două zile în Rep. Moldova.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Se anulează inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite. Conferința se va ține la Guvern, împreună cu doamna Prim-ministră Natalia Gavrilița”, transmite Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.

Anterior, Deschide.md anunţase că, în prima zi a vizitei sale la Chişinău, Guterres urma să susţină o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu, la ora 17:30.

Marţi, 10 mai 2022, secretarul general al ONU va vizita o tabără de refugiaţi ucraineni.

Ce spunea Maia Sandu despre evenimentele planificate pe 9 mai

Președintele Republicii Moldova anunța într-un mesaj transmis duminică faptul că pe data de 9 mai va fi cinstită memoria celor căzuţi în război, vor fi onorați veteranii şi se va discuta despre pace, atunci când sunt sărbătorite „Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei” şi „Ziua Europei”.

De asemenea, liderul de la Chişinău a publicat şi un material video despre vizita a doi veterani de război, Ioil Lupaşco din satul Slobozia-Duşca (raionul Criuleni) şi Evghenia Pancişchina din Chişinău.

Pe de altă parte, Deschide.md aminteşte că preşedintele Vladimir Putin a adresat un mesaj preşedinţilor mai multor state-membre ale CSI, inclusiv Republicii Moldova, dar şi republicilor separatiste din Ucraina (Doneţk şi Lugansk) şi Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud), pe care îi felicită cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Vladimir Putin, mesaj cu ocazia Zilei Europei

Vladimir Putin a fost prezent astăzi, 9 mai 2022, la parada militară din Moscova dedicată victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Președintele Rusiei şi-a începutul discursul anual, în Piaţa Roşie și a acuzat NATO de faptul că a creat „ameninţări absolut inacceptabile” la graniţele Rusiei, susţinând că Federaţia Rusă a făcut demersuri diplomatice pentru a evita acest lucru.

„În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri în Donbass pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia. (…) Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. (..) E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul”, a spus Vladimir Putin, președintele rus.

Așadar, președintele Republicii Moldova nu este tocmai în cea mai bună formă, iar autoritățile au anunțat că Maia Sandu are probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`