Prima pagină » Actualitate » Maia Sandu a anunțat că decizia de independență aparține cetățenilor republicii, nu separatiștilor transnistreni

Maia Sandu a anunțat că decizia de independență aparține cetățenilor republicii, nu separatiștilor transnistreni

16 mart. 2022, 22:45,
în Actualitate

Transnistria a cerut independența, în urma depunerii cererii de aderare la Uniunea Europeană de către Republica Moldova. În ziua în care Maia Sandu l-a primit, la Chișinău, la Klaus Iohannis, președintele Republicii Moldova a anunțat că decizia de independență solicitată de regimul de la Tiraspol aparține cetățenilor republicii, nu separatiștilor transnistreni.

”Declarațiile regimului de la Tiraspol se contrazic. Odată cer independența, altădată spun că nu au fost consultați pentru aderarea la UE. E important ce vor cetățenii Moldovei de pe ambele maluri. Rezolvarea este una serioasă, căutăm soluții pașnice, să se respecte hotarele recunoscute internațional și asta urmărim. Contează ce doresc cetățenii Republicii Moldova. Ei doresc să trăiască într-o țară democratică, unde le sunt respectate drepturile, demnitatea umană, o țară prosperă, în care ei pot câștiga în mod cinstit existența. Pentru ei vom munci, pentru ca să realizăm obiectivul de integrare europeană”, a spus, de față cu Klaus Iohannis, Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *