Prima pagină » Cultural » Scena artistica din Romania » Maia Morgenstern a cunoscut succesul de tânără. Actrița a avut o viață demnă de scenariul unui film

Maia Morgenstern a cunoscut succesul de tânără. Actrița a avut o viață demnă de scenariul unui film

07 dec. 2021, 13:19,
în Cultural

Maia Morgenstern a cunoscut succesul de tânără și se poate spune că viață acesteia a fost demnă de scenariul unui film. Cu toate că în viața profesională a avut parte doar de succes, lucru demonstrat și în acest weekend la Iași, pe plan personal a știut cum să își țină departe de ochii curioșilor problemele sau realizările.

Actrița are trei copii, din trei relații diferite, pe Tudor, din căsnicia cu actorul Claudiu Istodor, pe Cabiria, din relația cu actorul Istvan Demeter, și pe Ana Isadora, din al doilea mariaj, cu medicul neurochirurg Dumitru Băltățeanu. Tudor este cel care a călcat pe urmele mamei sale și a reușit să își clădească și el o carieră de succes.

Cum reușește Maia Morgenstern să se mențină tânără

Maia Morgenstern a ajuns la vârsta de 59 de ani și este una din cele mai apreciate actrițe de la noi din țară. În cadrul unui interviu, artista și-a dezvăluit secretele pentru a se menține în formă și mereu tânără.

“Dorm bine, fac mişcare în aer liber cât de mult se poate. Nu mă urc în taxi. Metroul sau tramvaiul 41 mă mulțumesc. Îmi amintesc atunci când eram elevă, mă ţineam pe scara autobuzului de bară cu o mână, iar cu cealal­tă ţineam ghiozdanul. Mi-s proaspete amin­tirile, nu mă sperie aşa tare pe mine.

Cu cât am mai mult timp, cu atât consider că sunt mai bogată. Şi-atunci mai merg pe jos, o staţie, două, trei. În plus, beau foarte mult ceai, infuzii de plante sau ceai ne­gru, verde, alb. Şi lucrul în grădină îmi face foarte bine.”, declara artista.

Cine este Maia Morgenstern

Maia Morgenstern s-a născut pe 1 mai 1962, în București. De-a lungul timpului, aceasta a performat în teatru, film, televiziune sau radio. Pentru o perioadă de timp a fost și directoare a Teatrului Evreiesc de Stat.

Cele mai notabile rolurie de pe scena teatrului pe care le-a interpretat se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car în Harvard Yard. Morgenstern este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos.

Artista a fost căsătorită în perioada 1983-1999 cu actorul Claudiu Istodor și cu medicul Dumitru Băltățeanu în perioada 2001-2015. Maia are trei copii cu trei bărbați. Tudor, în vârstă de 34 de ani, este fiul Maiei cu primul soț, actorul Claudiu Istodor. Eva Lea Cabiria, în vârstă de 19 ani, s-a născut din relația sa cu Andras Demeter, iar Ana Isadora, în vârstă de 18 ani, este rodul iubirii sale cu medicul neurochirurg Dumitru Băltățeanu.

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

În luna iunie a anului 2012 a apărut într-un spot (pro bono) în care sprijină campania „Salvați Roșia Montană” acesta devenind într-o singură zi cel mai vizionat clip al artistei pe Youtube. Încă de tânără, Maia Morgenstern a fost atrasă de scenă, lucru care într-un final s-a concretizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *