Prima pagină » Actualitate » Mai proști și corupți decât politicienii români nu găsești. România a închis o termocentrală și importă energie din Ungaria, energie produsă de termocentrale – VIDEO

Mai proști și corupți decât politicienii români nu găsești. România a închis o termocentrală și importă energie din Ungaria, energie produsă de termocentrale – VIDEO

22 iul. 2024, 08:48,
BZI.ro, în Actualitate

E greu, aproape imposibil, să găsești în Europa politicieni mai proști și corupți decât românii noștri. România a închis o termocentrală care produce 800 MW/h și importă, la prețuri astronomice din Ungaria energie care este produsă de termocentrale.

Asta în contextul în care avem cea mai scumpă energie din Uniunea Europeană, iar România face față cu greu consumului ridicat generat de căldurile din ultima perioadă.

România a închis o termocentrală și importă energie din Ungaria, energie produsă de termocentrale

Vloggerul Bogdan Dumitru aduce în prim plan o problemă care este strigătoare. Vorbim despre faptul că România a închis o termocentrală care producea 800 MW/h și importă energie din Ungaria care este produsă de termocentrale. Problema este una extremă în contextul în care importul de energie este foarte scump și se regăsește în prețul pe are fiecare român îl plătește:

”Nouă clar ne lipsește o doagă că tolerăm clasa asta politică. Clasa asta politică este sănătoasă la cap? Cum adică, noi închidem o termocentrală de 800 MW/h și importăm 800 de MW/h curent din Ungaria produs de termocentrale. Băi, pe bune? Băi oameni buni. Eu rămân interzis. Mă jur. Eu nu am pomenit în viața mea oameni mai proști și mai incompetenți decât clasa asta politică care ne conduce. Nu am pomenit, mă jur.” a explicat Bogdan Dumitru.

La nivel instituțional, Guvernul României pare că nu are nicio soluție convenindu-i acest lucru pentru că taxele pe care le încasează statul sunt direct proporționale cu prețul energiei. Plătim de câteva zeci de ori mai mult decât în Spania sau Germania, iar salariile sunt cu mult mai mici decât în aceste țări. ANRE este organismul care ar trebui să intervină pe piață pentru a face verificări și să vadă dacă există o înțelegere de tip cartel între marii importatori de energie. Instituția în care sunt salarii colosale tace, părând mai degrabă a fi complice cu situația. Click aici pentru video

România plătește cea mai scumpă energie din Uniunea Europeană

Sunt numeroase probleme în România legate de prețurile la energie. Țara care în teorie are toate pârgiile necesare pentru a fi 100% independentă, importă cea mai scumpă energie din Uniunea Europeană. În timpul iernii, consumatorii de energie sunt sfătuiți să își pună haine mai groase în loc să utilizeze caloriferele, iar vara sunt sfătuiți să folosească aparatele de aer condiționat cu moderație pentru a evita suprasolicitarea rețelei electrice.

Aceste recomandări par absurde într-o țară cu resurse energetice, dar care nu a reușit să realizeze proiecte semnificative în ultimii 34 de ani. În timp ce ministerul caută fiecare megawatt disponibil și repornește centralele pe cărbune din lipsă de alte soluții, evenimente fastuoase celebrează listările pe bursă și miliardele obținute din vânzarea unor active învechite, care aduc notorietate Bursei de Valori București, dar nu contribuie cu nimic la îmbunătățirea sistemului energetic. Așasar, cu complicitatea celor mai proști și corupți politicieni din Europa, România închide termocentrale dar importă din Ungaria curent produs de termocentrale.

Comentarii
  • România dă gratis energie Republicii Moldova și mai nou Ukrainei apoi cumpără pe bani grei din Ungaria. De asta de ce nu scrie nimeni?!

    • Ilie stiu ca a fost ziua ta,dar gata azi e luni lasa beutura informeaza-te,Rp Moldova plateste tot ce-i da Romania,nu pune botul la kkt urile sosocare si haurite

      • Te bagi in seama, cu toate ca nu te-a intrebat nimeni, nimic! Moldova primeste ajutoare de sute de milioane de euro din Romania. Pentru Ucraina avem pe de o parte „indicatiile” primite de la UE, iar pe de alt aparte prostia policienilor romani, amadoua variantele cumulandu-se in alte pierderi de sute de milioane de euro. Si nici Moldova si nici Ucraina, nu au avut niciodata un raspuns de multumire pentru sacrificiile pe care le face poporul roman, pentru a le oferi aceste ajutoare. Pe de alta parte, cred ca nici 10% din valoarea acestor ajutoare nu ajunge la cei care au nevoie cu adevarat, ci ajung in buzunarele unor politicieni sau „afaceristi” cu conexiuni in politica, din cele 2 tari, cam asa cum se intampla si in Romania. Asa ca nu mai comenta tu ca plateste Moldova sau Ucraina ceva Romaniei !!!! O sa vina momentul cand o sa plateasca, dar nu Romaniei, ci UE si SUA. Daca stii sa citesti (sper ca mai bine decat stii sa scrii) da un search pe net si informeaza-te, inainte sa sari ca chelul din baie, cu comentarii nefondate

  • @ILIE

    Astazi ora 13.47, Romania: consum 7100 MW, import 1515 MW (21.3% din consum).
    Astazi ora 13.30, R.Moldova: consum 901 MW, import 163 MW (18% din consum).
    Ai datele, judeca!
    Nu datoria relatiei cu R.Moldova importam noi energie.
    Importam energie pentru ca am vandut Mintia pe nimica – traiasca ministrul benzinar Popescu de la liberali, precum si prim ministrul Citu!
    Importam energie pentru ca permitem unor ONG-uri cu finantare de afara sa blocheze punerea in functie a unor hidrocentrale practic finalizate – traiasca aberatiile legislative impuse noua de functionarii de la Bruxelles.
    Importam energie pentru ca suntem fortati sa respingem ofertele chinezesti de extindere a CNE Cernavoda – traiasca dublul standard din UE : Germania are dreptul sa faca biznis cu China, noi nu!

  • Absolut nimic deosebit ținând cont ca suntem a treia nație de retardati a planetei! Asa e și clasa politica precum poporul! Dumnezeu cu mila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *