Prima pagină » Local » Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta și verificați de polițiștii din Iași. Unii s-au ales cu dosare penale
Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta și verificați de polițiștii din Iași. Unii s-au ales cu dosare penale

Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta și verificați de polițiștii din Iași. Unii s-au ales cu dosare penale

08 iun. 2024, 02:00,
Dragos Savin în Local

Polițiștii din Iași au tras mai mulți șoferi pe dreapta pentru a-i verifica. În urma controalelor, oamenii legii au deschis dosare penale. Acum, conducătorii auto au de dat explicații în fața legii

Zile pline de bătăi de cap pentru șoferii din Iași. Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au oprit un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, care se deplasa pe DE 583, în localitatea Lețcani. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Și polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, care se deplasa pe DJ 282 C, în comuna Vlădeni. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta și verificați de polițiștii din Iași

Acțiunile polițiștilor de la Rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru. Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, la data de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 51 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 76 de sancțiuni, dintre care două pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor, șapte pentru neacordarea priorității de trecere a autovehiculelor și 67 pentru alte abateri. În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 11 conducători auto.

Multe sancțiuni aplicate pentru depășirea limitei de viteză

De asemenea, la data de 6 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul  Drumuri Naționale și Europene au organizat și desfășurat o acțiune pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe raza județului Iași. În cadrul acțiunii au fost efectuate 37 de testări alcoolscopice, fiind aplicate 63 de sancțiuni, dintre care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 13 pentru alte abateri. În urma măsurilor aplicate, polițiștii au scos din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 14 conducători auto.

De asemenea, au fost oprite din a circula două autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare a două autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate. Totodată, la aceeași dată, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au acționat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. În cadrul acțiunii au fost legitimate șapte persoane, fiind verificate șapte autovehicule și aplicate cinci sancțiuni, două la legea nr. 171/2010 și trei la OUG nr. 195/2002.

Iată că mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta și verificați de polițiștii din Iași, iar astfel de acțiuni vor mai avea loc în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *