Prima pagină » Titlurile zilei » Mai mulți pisoi superbi au dat peste cap călătoria unei femei din Iași! A trebuit să cheme platforma. „Oamenii ar trebui să verifice mașinile” – FOTO/VIDEO

Mai mulți pisoi superbi au dat peste cap călătoria unei femei din Iași! A trebuit să cheme platforma. „Oamenii ar trebui să verifice mașinile” – FOTO/VIDEO

31 mai 2023, 02:00, 2 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

O ieșeancă a avut parte de surpriza vieții sale când a vrut să plece cu mașina. A auzit niște sunete și când s-a uitat sub automobil a văzut că sunt mai mulți pui de pisică. Femeia a chemat platforma pentru ca mașina cu puii de pisică să fie dusă la un service, de unde aceștia să fie scoși în siguranță. Aceasta sfătuiește șoferii să verifice vehiculele înainte să le conducă

O femeie din Iași a avut parte de o experiență de neuitat. A vrut să plece cu mașina, dar a descoperit că sub aceasta erau 5 pui de pisică. Pentru că nu știa cum să îi scoată, a chemat o platformă care a dus mașina la service.

„Vineri (26 mai 2023) dimineață, mama mea a văzut că pisica și cei 5 pui nu mai erau la locul lor obișnuit. Noi știam că și-au făcut culcuș lângă casa noastră. Mama s-a gândit că s-au mutat din cauza câinilor care mai treceau pe acolo și speriau pisica și nu i-a mai căutat. Nici eu nu i-am mai căutat pentru că vineri a trebuit să plec la București și nu am mai avut timp să-i caut.

Azi, când am vrut să plec cu mașina mea, am auzit cum miaună pisicii de undeva din mașină. M-am uitat peste tot și am văzut că pisica le-a făcut culcuș în interiorul mașinii. Nu știam ce să fac, nu puteam să-i scot. Mama lor ieșise, dar puii nu, pentru că sunt mici, abia dacă au făcut ochi. Am zis că, dacă pornesc motorul, poate e prea cald, nu mai trăiesc, cine știe ce se întâmplă. Am chemat platforma pentru care am plătit 200 de lei și am dus mașina la service”, susține Maria Alexandra Neagu, femeia din Iași care a găsit puii de pisică.

O ieșeancă a chemat platforma ca să ducă mașina la service, unde au scos 5 pui de pisică

Femeia spune că are mai multe pisici, atât cele din casă, crescute de mici, cât și altele, care mai vin uneori ca să mănânce.

„Noi avem pisici. Una are 16 ani, care e sterilizată. Mai am una, tot sterilizată. Cele de afară, care nu sunt sterilizate, sunt puțin mai sălbatice, vin mai rar în curte. Eu am avut noroc cu puii de pisică. Nu am mutat mașina de vineri, iar puii cu mama au stat acolo. O să duc puii la piață, poate vrea cineva să-i adopte… Cred că cel mai bine e ca șoferii să verifice mașinile înainte să plece pentru că animalele se mai pot strecura în mașină fără să vedem. Eu iubesc animalele și am zis că sunt un exemplu pentru alte persoane”, mai spune Maria Alexandra Neagu.

Un pui de vulpe și-a făcut apariția în curtea unui ieșean.

Ieșenii trebuie să anunțe autoritățile dacă vin animale sălbatice în curte

În ultimii ani au apărut mai multe animale sălbatice în curțile ieșenilor. O vulpe a venit pe proprietatea unui ieșean din Bucium, o căprioară a fost filmată în parcul Copou, iar un șacal auriu a fost surprins în pădurile din apropierea orașului. Specialiștii spun că animalele vin de obicei pentru a căuta hrană. De asemenea, aceștia atrag atenția că, în anumite situații, vulpea poate fi periculoasă, iar dacă are rabie, cu o simplă mușcătură, boala poate fi transmisă la om. În anumite situații, rabia poate duce la decesul persoanei mușcate și este necesară administrarea unui vaccin antirabic.

În situații mai rare, unele persoane se pot infecta fără a fi mușcate de un animal infestat, fie prin manipularea unui animal care e infestat, fie prin inhalarea virusului, mai ales în locuri în care acesta se găsește în cantitate foarte mare (peșterile în care trăiesc lilieci, de exemplu). Pentru a salva mai mulți pui de pisică, o ieșeancă a chemat platforma care a dus mașina la un service.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`