Prima pagină » Eveniment-Social » Mai mulți părinți din Iași sunt nemulțumiți, deoarece elevii claselor primare vor învăța, din toamna acestui an, după-amiaza: „Ne descurcăm cu resursele pe care le avem”
Mai mulți părinți din Iași sunt nemulțumiți, deoarece elevii claselor primare vor învăța, din toamna acestui an, după-amiaza: „Ne descurcăm cu resursele pe care le avem”

Mai mulți părinți din Iași sunt nemulțumiți, deoarece elevii claselor primare vor învăța, din toamna acestui an, după-amiaza: „Ne descurcăm cu resursele pe care le avem”

30 aug. 2024, 02:00,
Stefana ȘOVEA în Eveniment-Social

Mai mulți părinți din Iași sunt nemulțumiți, deoarece elevii claselor primare vor învăța, din toamna acestui an, după-amiaza: „Ne descurcăm cu resursele pe care le avem”

Părinții elevilor claselor a III-a și a IV-a, de la două unități de învățământ din ,unicipiul Iași, sunt nemulțumiți, deoarece elevii vor învăța, din toamna acestui an, după-amiază, din cauza supraaglomerării.

Elevii claselor primare de la două unități de învățământ vor învăța, din această toamnă, după-amiază

Elevii claselor a III-a și a IV-a de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași și de la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” vor învăța, începând cu anul școlar 2024-2025, după-amiaza, din cauza supraaglomerării.

O parte dintre elevii înscriși la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași vor învăța de la ora 11:00, la ora 15:00, iar o altă parte, de la 12:00, la 16:00. Tot după-amiază vor învăța și elevii de gimnaziu. Necoară Marnela Hadarag, directorul unității de învățământ, declară faptul că au încercat să găsească soluția potrivită ca elevii să ajungă acasă la o oră rezonabilă.

„O parte dintre elevi vor învăța după-amiază, din lipsă de spațiu. Am luat în calcul numărul de ore pe care le au toate clasele, pentru a oferi posibilitatea tuturor copiilor de a ajunge la o oră rezonabilă acasă. Elevii claselor primare vor respecta legea și vor învăța până la, maxim, ora 16:00. După-amiază vor învăța elevii claselor a III-a, a IV-a și cei de gimnaziu. Programul va fi: 11:00 – 15:00 și 12:00 – 16:00, în funcție de cum se eliberează clasele. A fost în audiență un reprezentant al părinților și am explicat faptul că avem 1.000 de elevi cărora trebuie să le purtăm de grijă. Primăria Municipiului Iași a aplicat deja pentru construirea unui nou corp și probabil că acest lucru ne va ajuta pe viitor, însă, până atunci, ne descurcăm cu resursele pe care le avem”, declară Necoară Marnela Hadarag, directorul Liceului Teoretic „Miron Costin”.

Elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” vor termina orele seara, la 18:00

Reprezentanții Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” au transmis faptul că există 50 de colective de elevi, dintre care 30 doar de la ciclul primar, iar școala are doar 26 de clase. Elevii claselor a III-a și a IV-a vor învăța de la orele 14:00 până la orele 18:00.

„Sunt soluții, sunt organizate clasele în măsura spațiului fizic pe care îl avem la școală și a numărului de formațiuni de studiu. Am planificat astfel încât toată lumea să fie mulțumită și să se respecte și legea. Elevii claselor primare vor învăța după-amiază, pentru că nu avem altă soluție, dar dacă Ministerul Educației ne pune la dispoziție un corp de școală până la începutul noului an școlar, noi facem programul de dimineață pentru toate clasele. Ne dorim să facem asta, dar așteptăm finanțări și aprobări. Școala are 26 de clase, iar noi suntem 50 de colective de elevi, 30, doar la ciclul primar, iar 20, la gimnaziu. Clasele a III-a și a IV-a vor învăța în program de după-amiază, pentru că nu avem alte soluții. Părinții au fost informați în acest sens”, declară reprezentanții Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”.

Reporterii BZI au contactat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

„Programul a fost stabilit în aceste unități de învățământ de către consiliul de administrație, în acord cu prevederile art. 11 din ROFUIP, analizând soluțiile cele mai bune pentru adaptarea la infrastructura existentă”, declară Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Elevii claselor primare de la două unități de învățământ din Iași vor învăța, din această toamnă, după-amiaza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *