Prima pagină » Actualitate » Mai mulţi miniştri din Guvernul Cîțu ar putea fi remaniaţi. Demnitarii sunt considerați ineficienți
Mai mulţi miniştri din Guvernul Cîțu ar putea fi remaniaţi. Demnitarii sunt considerați ineficienți

Mai mulţi miniştri din Guvernul Cîțu ar putea fi remaniaţi. Demnitarii sunt considerați ineficienți

28 iun. 2021, 15:59,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Mai mulţi miniştri consideraţi ineficienţi ar putea fi remaniaţi. Printre cei vizaţi sunt Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor Publice, dar mai sunt şi alţi demnitari ai USR PLUS.

Florin Vasile Cîțu, premierul României, intenţionează faptul că după depăşirea moţiunii de cenzură a Partidului Social Democrat să facă o remaniere guvernamentală, fiind vizaţi doi liberali, dar şi cel puţin un ministru USR-PLUS, susţin surse politice.

Ministrul Adrian Oros ar putea fi remaniat, fiind considerat cel mai slab demnitar

Adrian Oros se afl printre ţintele sigure în cazul în care Florin Cîţu va face remanieri. Ministrul Agriculturii este considerat unul dintre cei mai slabi demnitari şi în Guvernul Orban, dar a fost păstrat datorită relaţiei foarte bune cu şeful PNL. Tocmai această apropiere a lui Adrian Oros de Ludovic Orban e una din cauzele care-l pun pe acesta pe lista neagră.

O a doua problemă e faptul că nu e deloc agreat de filială Partidului Naţional Liberal Cluj, cu toate că mai mereu a fost prezentat drept ministrul care reprezintă Clujul. Alin Tişe, şeful CJ Cluj, şi Emil Boc, primar al municipiului Cluj Napoca şi susţinător declarat al lui Cîţu, au subliniat că nimeni de la centru nu i-a întrebat ce minister să le fie dat şi că Oros nu are o relaţie bună cu filiala să.

Ministrul Alexandru Nazare, considerat „oaia neagră”

Al doilea ministru vizat pe listă este Alexandru Nazare. Demnitarul este considerat una dintre „oile negre” ale guvernării din mai multe motive. Nazare este absent din comunicarea publică în ceea ce priveşte măsurile pe care le ia Guvernul Cîţu, fiind foarte rare apariţiile sale media, deşi deţine un portofoliu foarte important. O a doua şi cea mai importantă problemă este modul cum a ales ministrul Finanţelor să facă numiri în funcţii.

Alexandru Nazare a recuperat mai mulţi finanţişti cu legături apropiate cu guvernările Partidului Social Democrat, cum sunt Mihai Diaconu (fost secretar general al Finanţelor), Dan Matei (fost consilier al Vioricăi Dăncilă). Ludovic Orban s-a declarat împotriva remanierii miniştrilor liberali, fiind mulţumit de activitatea lor guvernamentală.

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării ar putea fi demis

Nu scapă de remanieri nici Uniunea Salvaţi România – PLUS, însă ar trebui purtată o discuţie înainte în şedinţa de Coaliţie. Cea mai mare nemulţumire şi principala ţintă este Ciprian Teleman, ministrul Cercetării. Teleman a intrat în dizgraţie prin încercarea sa de a-l impune pe liberalul Dragoş Preda la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, hotărâre prin care statul român ar fi urmat să plătească circa 230.000 de lei lui Eugen Brad, fostul şef al instituţiei, fiindcă numirea urma să aibă loc fără concurs. Până la urmă, Preda n-a mai fost numit, după ce Consiliul de Administraţie, aflat în subordinea lui Teleman, s-a răzgândit privind numirea.

O a doua problemă a fost numirea lui Marian Murguleţ în funcţia de secretar de stat la Cercetare, cu toate că nu era agreat de liberali şi fusese numit pentru o funcţie care era trecută în dreptul PNL. Mai mult, Murguleţ fusese printre primii consilieri ai lui Orban demişi de Florin Cîţu, după ce liberalul a preluat mandatul de la Palatul Victoria, potrivit adevărul.ro.

Nemulţumiri mai sunt şi faţă de alţi doi reprezentanţi ai USR-PLUS, ministrul Justiţiei Stelian Ion şi ministrul Economiei Claudiu Năsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`