Cinci lideri de sindicat din cadrul Ambulanței sunt în greva foamei, iar angajații au protestat marți, 21 noiembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 în sediile serviciilor de Ambulanță din țară, nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă, conform Mediafax.
Federația Națională Sindicală Ambulanța din România anunță că, în cursul serii de luni, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei, alături de președintele FNSAR Gheorghe Chiș a ajuns la 4+1.
Cinci lideri sindicali au intrat în greva foamei
Alături de liderul național, mai protestează Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, și Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt.
În susținerea celor 5 lideri de sindicat, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, vor protesta începând de marți, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.
Angajații sunt nemulțumiți de nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de luni, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.
Greviștii cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.
Bai, un om normal( fabrica de confectii) lucrează 8 ore legal + 4-5 ore suplimentare care la final de lună, personalul tesa( ctc-ista, inginera,contabila dar si patroana in persoană) le anulează pe motiv că pitong…! La ambulanță dormiți in majoritatea timpului, nu se sta cu pampers pe voi cum stau saracele femei din sectia de cusatorie. Asa că ” șarap” si fuga la muncă !
Că poate va intreb de benzina lipsa de pe ambulanțe🤣😅🤣
Aștia de la ambulante au salar + sporuri de 19.000 lei net pe lună vs una necajita din confectii care are 2000 lei net pe lună.
Aproape de 10 ori si tot nu vă e rușine?
Pt salariile voastre Romania se imprumută de la bănci. Rușine sa va fie !