Prima pagină » Local » Mai mulţi ieşeni au rămas fără permis de conducere pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor, în urma protestelor de luni seară
Mai mulţi ieşeni au rămas fără permis de conducere pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor, în urma protestelor de luni seară

Mai mulţi ieşeni au rămas fără permis de conducere pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor, în urma protestelor de luni seară

30 mart. 2021, 12:01,
BZI.ro, în Local

Seara de luni, 29 martie 2021, nu a fost una tocmai bună pentru mai mulţi locuitori din Iaşi. Astfel, 7 conducători auto au rămas fără permis.

Permisele au fost suspendate după ce ieşenii nu au respectat indicaţiile agenţilor de circulaţie, devenind recalcitranţi şi blocând traficul rutier.

Tot ieri, 29 martie, au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale pentru persoanele care s-au adunat la proteste şi nu au respectat regulile impuse în contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.

Jandarmii ieșeni au aplicat mai multe sancţiuni protestatarilor!

Nota de plată a venit pentru protestatarii ieșeni. Ca urmare a protestelor din cursul serii de luni la Iași, jandarmii au aplicat o serie de sancţiuni acestora. Astfel, oamenii legii au întocmit două procese verbale, unul pentru port de arme albet şi spray, dar şi unul pentru portul unui baston telescopic.

În cursul serii trecute, în Municipiul Iași, s-au adunat pentru a protesta câteva sute de persoane. Aceştia și-au exprimat nemulţumirile legate de noile restricţii introduse de Guvernul României, condus de premierul Florin Vasile Cîțu.

Protestele de la Iași nu au fost lipsite de incidente. Jandarmeria şi Poliţia au asigurat păstrarea liniştii publice. Totuşi, mai mulţi protestatari au fost amendaţi şi în consecinţă li s-au întocmit procese verbale. De exemplu, unui ieșean i s-a intocmit un proces verbal pentru că avea asupra sa un cuţit şi un spray cu piper, iar un altul avea un baston telescopic.

Totodată, jandarmii au aplicat 3 amenzi, unui ieşean care nu purta mască, unui indivit pentru că se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru perturbarea liniștii publice.

România în stradă. Protestele anti-restricții Covid-19 au avut loc și la Iași

În cursul serii de luni, 29 martie 2021, la Iași au avut loc mai multe proteste. Zeci de oameni au ieșit din casă pentru a-și striga nemulțumirile în contextul în care Guvernul României a anunțat noi restricții pe timp de weekend dar și în timpul săptămânii. Aceștia au scandat mai multe lozinci printre care și demisia lui Raed Arafat, șeful DSU, dar și renunțarea la restricțiile pe care Executivul le-a impus.

De altfel, jandarmii și polițiștii ieșeni i-au însoțit pe protestatari pe tot parcursul manifestațiilor pentru a preveni iscarea unor conflicte.

Datele oficiale emise de jandarmi spun că au fost semnalate două infracțiuni dar și trei contravenții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *