Prima pagină » National » Mai mulți copii din Botoșani au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare culese din pădure
Mai mulți copii din Botoșani au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare culese din pădure

Mai mulți copii din Botoșani au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare culese din pădure

29 iun. 2024, 16:01,
BZI.ro, în National

Sărăcia și lipsa alimentelor aproape că au dus la o tragedie într-o familie din județul Botoșani. Cinci copii și un adult au fost transportați de urgență la spital după ce s-au intoxicat cu ciuperci otrăvitoare culese din pădure.

Deși starea lor este stabilă acum, medicii avertizează populația să fie foarte atentă la ciupercile pe care le consumă. Cei cinci copii, cu vârste între 3 și 16 ani, au ajuns la spital cu simptome severe de intoxicație, după ce au mâncat ciuperci culese împreuna cu părinţii lor. Familia culege frecvent ciuperci, dar de data aceasta o ciupercă toxică s-a strecurat printre cele comestibile.

Vecinii spun că au mai fost cazuri de intoxicații cu ciuperci otrăvitoare

Medicii avertizează populația să fie foarte atentă la ciupercile pe care le culeg din pădure sau le cumpără de la alte persoane. În România există peste 200 de specii de ciuperci otrăvitoare din cele peste 4.000 de specii cunoscute, însă numărul acestora crește anual din cauza mutațiilor genetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *