Prima pagină » Local » Mai mulți conducători auto din Iaşi, amendaţi de poliţiştii locali pentru parcare neregulamentară – FOTO

Mai mulți conducători auto din Iaşi, amendaţi de poliţiştii locali pentru parcare neregulamentară – FOTO

07 iul. 2021, 10:26,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a făcut mai multe postări pe reţeaua de socializare Facebook, în ultimele zile, unde îşi arată nemulţumirea vis a vis de cum parchează conducătorii auto în Iaşi.

Acesta a făcut publice şi fotografiile pentru a atrage un semnal de alarmă că vor fi amenzi mari pentru nerespectarea regulilor.

Autoturism parcat pe loc destinat persoanelor cu handicap

O primă postare a primarului este aceea în care ne prezintă cazul unui şofer care şi-a lăsat autoturismul marca BMW parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Conducătorul a fost amendat cu 2.000 lei.

„Asta chiar este nesimțire , de aceea am cerut sancțiune maximă. Numitul O.M.D., a parcat autoturismul pe str Cuza Vodă nr. 1, pe un loc de parcare rezervat și semnalizat pentru persoane cu handicap, context în care a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 448/2006, cu amendă în valoare de 2000 lei”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Maşini ridicate de pe trecerile pentru pietoni

Primarul Mihai Chirica susţine că parcările neregulamentare a multor ieşeni pot provoca accidente rutiere şi victime nevinovate.

„Poate ar fi bine să ne gândim că o asemenea staționare poate provoca victime nevinovate, și pietoni dar și șoferi”, a mai spus edilul municipiului Iaşi.

Pista de biciclete blocată

Un alt şofer din Iaşi şi-a parcat vehiculul pe pista de biciclete, blocandu-o astfel. Acesta a fost sancţionat cu suma de 500 lei.

„În aceeași direcție greșită administratorul S. C. GEMAR CRIȘ S. R. L. A fost sancționat cu suma de 500 lei, pentru blocare pistei de biciclete Sos. Nicolina- intersecție cu str. Clopotari”, a adăugat Chirica.

Deşeuri aruncate în puncte de colectare destinate populaţiei

Edilul municipiului a mai transmis faptul că un şofer a fost amendat cu suma de 500 lei, după ce ar fi aruncat deşeuri în locurile special amenajate populaţiei.

„Din păcate unii nu înțeleg că gestionarea deșeurilor este importantă nu doar pentru mediu cât mai ales pentru sănătatea populației . Aplicăm sancțiuni, dar în continuare apel la spiritul civic al fiecăruia dintre noi.
Astfel, S. C. de 53 de ani din Iași a fost sancționat conf. HCLM 552/ 2018, cu suma de 500 lei, pentru folosirea punctelor de colectare a deșeurilor destinate populaţiei în modul pe care vi-l prezint aici”, a transmis Mihai Chirica.

De asemenea, edilul Chirica a mai transmis astăzi, 7 iulie 2021, faptul că lucrătorii Serviciului Control Urbanism asigură buna desfășurare a activităților de demolare/dezafectare a garajelor și parcajelor situate în mun. Iasi, B-dul Socola, nr.3 A, ca urmare a prevederilor Dispozitiei administrative care a fost emisă în această direcție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024