Prima pagină » Local » Mai mulți boschetari au transformat un imobil din centrul Iașului în focar de infecție! Sunt nemulțumiți de condițiile în care trăiesc: „Vrem o sumă de bani, să ne putem căuta o chirie în zona centrală” – FOTO/VIDEO

Mai mulți boschetari au transformat un imobil din centrul Iașului în focar de infecție! Sunt nemulțumiți de condițiile în care trăiesc: „Vrem o sumă de bani, să ne putem căuta o chirie în zona centrală” – FOTO/VIDEO

05 iun. 2024, 02:00, 6 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Mai mulți boschetari au transformat un imobil din centrul Iașului în focar de infecție. Cei 11 oameni ai străzii au pus stăpânire pe o casă din curtea Băii Publice, iar acum sunt nemulțumiți de condițiile în care trăiesc. Cu toate acestea, nici nu doresc să se mute în altă zonă a orașului.

Acești boschetari sunt revoltați! Vor bani de chirie în centrul orașului

Marian Gogu, unul dintre boschetarii care locuiesc în imobilul din curtea Băii Publice, este extrem de nemulțumit de condițiile în care este nevoit să trăiască. Într-adevăr, imobilul care este într-un stadiu avansat de degradare este plin de gunoaie, fapt ce ar putea să-i afecteze nu doar pe cei care și-au făcut culcuș în zonă, ci și pe locatarii din imobilele din apropiere.

Luni, 3 iunie 2024, Marian Gogu susține că unul dintre locatarii imobilului a fost prins sub dărâmături, motiv pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Primarul vrea să-l alegem iar, dar noi nu putem să-l mai alegem, pentru că nu ne ajută. Acum o săptămână, a căzut o placă de beton peste un om și am chemat SMURD-ul. Noi continuăm să ne luptăm să putem să stăm în locul acesta sau să găsim o soluție să stăm pe aproape, să nu stăm chiar departe de centru. Nu vrem să locuim în Tudor Vladimirescu, pentru că acolo sunt drogați.

Vedeți că totul cade peste noi și nu putem să mai stăm înăuntru. Primarul ar trebui să poată să meargă mai departe, să ne ajute cumva, pentru că sunt mulți oameni onorabili și cu dizabilități care dorm pe străzi. În plus, prefectul a spus că face în așa fel încât să nu mai fie oameni pe străzi. A oprit poliția, acum nu ne mai bate, trebuie să facă să nu mai fie oameni pe străzi. Am chemat SMURD-ul pentru că oamenii tușesc, scuipă sânge. Sunt aici foarte multe persoane care tușesc și scuipă sânge”, a povestit Marian Gogu.

Marian Gogu: „Vrem să locuim și noi în rând cu alte persoane, pentru că ne-am săturat să stăm aici”

Marian Gogu crede că autoritățile locale ar trebui să le ofere tuturor celor care locuiesc în acest imobil bani încât să-și permită să închirieze o locuință. Ba mai mult, aceștia își doresc să locuiască doar în zona centrală.

„Trebuie să ne dea o sumă de bani, ca noi să ne putem căuta o chirie în zona centrală, că în alte zone nu putem să stăm, că acolo sunt vagabonzi, trebuie să locuim pe o stradă pe care sunt oameni cuminți. La parter, locuiesc 7 persoane, iar sus vreo 3-4 oameni. Nu-i putem lăsa pe străzi, așa că am spus eu să locuiască aici, ca să nu stea pe străzi. Vasile, unul dintre oamenii care locuiesc aici, a fost atacat pe străzi, i-au pus cuțitul la gât, așa că am decis să stea cu noi. Persoana rănită e Marius Ferenț, am chemat SMURD-ul și a ajuns la Spitalul «Sf. Spiridon». Primarul Chirica nu face nimic, doar stă pe scaun.

Vrem să locuim și noi în rând cu alte persoane, pentru că ne-am săturat să stăm aici. Am avut încălzire cu foc, iar fumul intra în gurile noastre și am chemat SMURD-ul, că a leșinat Vasile, mereu chemăm SMURD-ul”, a declarat Marian Gogu, unul dintre boschetarii care au pus stăpânire pe un imobil din Iași și l-au transformat încetul cu încetul într-un focar de infecție.

Comentarii
  • si eu sunt revoltat, vreau sa mi se dea 6 vile si cite un lamborghini de fiecare :)))))
    „Vrem o sumă de bani” – ploua din cer cu bani

  • Poze necenzurate

    Nu-mi dau seama dacă e pe bune articolul sau e preluat de pe Times New Roman.
    Deci oamenii nu au serviciu, nu fac absolut nimic toată ziua util, dar vor locuinţă în zonă centrală.,..

    Băi, spui Iaşi şi tragi apa…
    Exact asta mai trebuie, pe lângă casele/vilele în care locuiesc ILEGAL ţiganii care controlează cerşetoria din centru: zona Cucu, Independenţei şi Ştefa cel Mare, şi traficul cu ţigări din Cucu/Podul de Fier.

  • Votați Bodea și veți primi cazare în primărie 🙈🙈🙈

  • Iesean scârbit

    Care candidat va da mai mulți bani va primi voturi de la ei ! Serviciu nu vor ? să se angajeze undeva nu vor ? Acești paraziți nu ar trebui să aibă drept de vot !

  • Cine sa va dea bani? Primăria nu e instituție de binefacere. Mergeți la munca! La tara este de treaba.

  • niste bani ,dar sa zburati din orasul asta. la sat cu voi.
    la oras doar cei ce isi permit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024