Prima pagină » Local » Mai mulți bani pentru Programul de „Revelion 2022-2023“, la Pașcani! Câți bani alocă primarul Marius Pintilie pentru colindători

Mai mulți bani pentru Programul de „Revelion 2022-2023“, la Pașcani! Câți bani alocă primarul Marius Pintilie pentru colindători

28 sept. 2022, 02:00, 5 ,
Adnana Gafton în Local

Programul de „Revelion 2022-2023“, la Pașcani, va costa 134.000 de lei. Municipalitatea, alături de Consiliul Local, dorește să majoreze bugetul pentru evenimentele de sfârșit de an. Suma va fi votată joi, 29 septembrie 2022, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local

Luna decembrie, în Pașcani, pare să fie și luna cu cele mai multe evenimente. Se plănuiesc târguri, concerte, festivaluri de datini și obiceiuri, dar și nelipsitul foc de artificii dintre ani. Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, împreună cu Consiliul Local, dorește să majoreze bugetul pentru festivitățile de la sfârșit de an. Se alocă cu peste 30.000 de lei mai mult față de 2021 pentru concerte, sucuri și focuri de artificii.

spectacol cu lumini intr-o piata

Se vor cheltui 134.000 de lei pentru spectacole, jocuri de lumi și focuri de artificii

Consiliul Local alocă mai mulți bani pentru „Revelionul 2022-2023“ la Pașcani

Marius Pintilie la costum sta la un birou

Primăria Pașcani împreună cu Conciliul Local vor vota în data de  29 septembrie 2022 majorarea bugetului pestru sărbatorile de iarnă

Programul de „Revelion 2022-2023“ de la Pașcani ar urma să primească mai mulți bani. Primăria Municipiului Pașcani dorește să cheltuie, în această iarnă, nici mai mult, nici mai puțin de 134.000 de lei. Noul buget pentru sărbătorile de iarnă ar urma să fie votat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 29 septembrie 2022, de la ora 09:00. Toate evenimentele de pe parcursul anului 2022 sunt trecute în programul de activități culturale, sportive și educative organizate la nivelul municipiului Pașcani, în perioada februarie – decembrie 2022.

Cei 134.000 de lei vor fi cheltuiți pe spectacole, scenă, lumini și tradiționalul foc de artificii. Vor fi invitați artiști locali, dar și artiști de la nivel național. Se vor închiria o scenă, lumini, sunete, jocuri de laser, ecran led pentru proiecții și sonorizare. Se vor mai cheltui bani pentru afișe, apă minerală sau plată, sucuri de fructe, prăjituri, dar și pentru vinul spumos ce se va ciocni la ora 12:00, la miezul nopții dintre ani. Toate evenimentele se vor desfășura în piața din fața primăriei din municipiul Pașcani, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți.

În anul 2021, bugetul pentru sărbătorile de iarnă a fost în valoare de 100.000 de lei. Din această sumă, jumătate a fost alocată doar pentru scena pe care s-au ținut festivitățile.

 persoane care realizeaza obiceiuri traditionale de sarbatorile de iarna

În luna decembrie 2022, la Pașcani au loc șase evenimente culturale

Primăria Pașcani plănuiește un decembrie de peste 200.000 de lei

 esplanada oras

Festivitățile din luna decembrie de la Pașcani costă peste 200.000 de lei

În luna decembrie, la Pașcani, vor avea loc șase evenimente. Începând cu data de 1 decembrie, când se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, până de Revelion, activitățile culturale din Pașcani sunt pe alese.

Festivitățile de 1 decembrie, în valoare de 41.000 de lei, reprezintă cheltuieli cu participanții la paradă, coroane cu flori, stegulețe de hârtie, precum și serviciile de catering. În data de 3 decembrie 2022, în Pașcani, va avea loc „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dezabilități“. Costurile cu acest eveniment sunt în valoare de 7.000 de lei. „Târgul de Crăciun“, eveniment ce constă în ateliere, spectacole și diverse expoziții, necesită un buget de 5.000 de lei.

Marius Pintilie dorește să atribuie 25.000 de lei pentru primirea colindătorilor în cadrul primăriei. Banii se pare că vor fi cheltuiți pe pachete cu dulciuri.

Toate aceste evenimente din luna decembrie 2022 vor costa în jur de 227.000 de lei, bani din bugetul local.

Municipiul Pașcani are în desfășurare un program de dezvoltare, licitația pentru elaborarea strategiei de dezvoltare fiind reluată încă de la începutul anului 2022. Investiția este de 300.000 de lei.

Pentru Programul de „Revelion 2022-2023“, la Pașcani, edilul pare a nu se zgârci, deși municipiul se confruntă cu multe probleme pentru care încă nu s-a găsit nicio rezolvare.

Comentarii
  • Cetățean păcălit la vot

    Ordinarul asta de primar ca și cel dinaintea lui, alt incompetent nu a făcut altceva decât sa mărească taxe și impozite și sa cheltuie aiurea banii primăriei…nerealizand nici un proiect…nu piata nu apa și canalizare și gaz în suburbii…numai contracte cu alte primarii pentru firma nevestei și în rest nimic…vorbe goale…o tine langa cu colectarea deșeurilor și atat…altceva nu știe domnul manager în CV.

  • pintilie le ai cu balciurile……BA BAIATULE FA CEVA PENTRU MUNICIPIUL PASCANI,TU NU VEZI CA A INCREMENIT IN TIMP…..ZICI CA BANTUIE HOLERA IN ORAS,ESTE LIPSIT DE VIATA. STRAZI TROTUARE,APA CANALIZARE GAZ,CAND?ESTI PATETIC

  • Așa e bine zis,….un oraș care moare încet.

  • PRIMARULE SI VICELE DE RAHAT CAND FACETI SI VOI O CENTURA OCOLITOARE CA O SA AJUNGEM SA LE DAM MANCARE LA SOFERII CARE TRANZITEAZA ORASUL CAT STAU SARACII PANA IES DIN ORAS..NU MAI UMBLA IN COSTUM CA ORICUM FACI UN RAHAT MARE. SI ESTI UN RATAT.

  • Numai ordinari de primari are tara asta, vai de ea. Jegul ala de Chirica s-a gandit ca anul asta sa isi bage in buzunarel banii pe focurile de artificii. Baga-ti si dronele si luminile alea in cur bai primarul curului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *