Prima pagină » National » Mai multe zone din România au fost introduse pe lista roșie a Belgiei! Care sunt acestea
Mai multe zone din România au fost introduse pe lista roșie a Belgiei! Care sunt acestea

Mai multe zone din România au fost introduse pe lista roșie a Belgiei! Care sunt acestea

14 aug. 2020, 20:00,
Bianca Rebegea în National

Mai multe zone din România au fost introduse pe lista roșie a Belgiei! Care sunt acestea.

Belgienii au introdus mai multe zone din România pe lista roșie, listă referitoare la regimul călătoriilor. În acest fel, românii care vin din aceste zone, vor fi obligați la carantină timp de 14 zile și vor trebui să efectueze un test PCR. De asemenea, măsura va fi valabilă de pe 14 august.

Mai multe zone din România au fost introduse pe lista roșie a Belgiei! Care sunt acestea

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Belgiei, în zona roșie sunt incluse următoarele regiuni/ județe: București-Ilfov (București, Ilfov); Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj); Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui); Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea); Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj).

Restul județelor rămân în zona portocalie.

În privința persoanelor care vin din zona roșie, Belgia a instituit carantina timp de 14 zile și testul care să depisteze coronavirus. Testul va fi efectuat de către autoritățile belgiene.

O universitate din Belgia promovează un experiment nemaiîntâlnit! Ce se va afla cu ajutorul testului de salivă

În cadrul Universității din Liege, se va realiza un experiment nemaiîntâlnit. Toate persoanele, atât studenții, profesorii, cât și personalul auxiliar, vor participa la acest experiment. Presupune ca aproximativ 30 de mii de oameni să se testeze săptămânal pentru coronavirus. Acest lucru se va extinde din septembrie și până la Crăciun.

Se va folosi o metodă inventată de cercetătorii universității. Astfel, un test de salivă îi va ajuta pe cercetători să afle care este dinamica virusului în comunitate. Cu toate că acest test nu este la fel de sigur ca cel nasofaringian, testul de salivă se va realiza la fiecare șapte zile. Acest fapt conduce la filtrarea rezultatelor false.

„Toată lumea va primit kit-uri de prelevare. A doua zi, returnează tubul cu proba recoltată chiar de ei. Toate tuburile ajung aici, în laborator, pentru testare. Oamenii vor putea să consulte rezultatele pe un site. E o testare în masă care ne va permite să înțelegem mai bine incidența bolii, cum se răspândește când studenții se întâlnesc în grupuri”, a explicat cercetătorul Fabrice Bureau de la Universitatea din Liege.

Specialiștii atacă dur vaccinul rusesc! Peter Pitts, expert în sănătate publică: ”E mai degrabă un cocktail Molotov aruncat în criza COVID-19”

După ce Rusia a anunțat că are primul vaccin anti-COVID, comunitatea științifică a explodat. Din moment ce nu există nicio dovadă că Rusia a parcurs toate fazele cerute pentru a-l dezvolta, multă lume este neîncrezătoare cu acest anunț. Așa cum s-a observat, Antony Fauci, expert american în domeniu,  este cel mai mare sceptic în ceea ce privește vaccinul anunțat de Putin. Cel care i se opune este Rodrigo Duterte, președintele din Filipine. Acesta este curios să testeze vaccinul în țara condusă de el.

Puteți citi mai mult despre acest subiect aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 noiembrie 2024
26 noiembrie 2024