Prima pagină » Local » Mai multe zile libere pentru români anul viitor, altele decât cele de sărbătoare legală
Mai multe zile libere pentru români anul viitor, altele decât cele de sărbătoare legală

Mai multe zile libere pentru români anul viitor, altele decât cele de sărbătoare legală

28 dec. 2022, 10:10,
în Local

Astăzi, 28 decembrie 2022, va avea loc ultima şedinţă de guvern din acest an, unde se vor aproba mai multe proiecte de ordonanţă.

Totodată, în şedinţa de miercuri, Guvernul va decide care vor fi zilele libere din 2023, altele decât cele care sunt deja declarate sărbători legale.

Potrivit notei de fundamentare, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august din 2023 să fie declarate zile libere, întrucât se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii.

”Zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 fiind stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite. În ceea ce priveşte locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică. De asemenea, pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 şi nici participanţilor în aceste procese”, se menţionează în Nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`