Prima pagină » Local » Mai multe vaci pasc pe Splai Bahlui. Cât de periculos este pentru ieșeni – FOTO

Mai multe vaci pasc pe Splai Bahlui. Cât de periculos este pentru ieșeni – FOTO

20 mart. 2023, 02:00, 1 ,
Andrei ROTARU în Local

Mai multe vaci au fost văzute la păscut pe Splai Bahlui. De când a sosit primăvara și vremea s-a încălzit, vacile umblă libere pe malurile râului Bahlui. Cei care au trecut prin zona Podu Roș spun că animalele nu erau păzite de nimeni, ceea ce constituie un real pericol pentru ieșeni și pentru participanții la trafic, în condiţiile în care ar fi părăsit zona, intrând pe carosabil. Localnicii susțin că animalele ar fi aparținând locuitorilor din zona Cicoarei, care le lasă nesupravegheate, iar acestea înaintează libere prin tot orașul. Nu este prima oară când animalele apar pe străzile Iașului, acestea au ajuns de curând și într-un parc din cartierul Păcurari

Deși a trecut în secolul XXI, o bună parte din populația tării dă semne că nu dorește să evolueze spre mileniul 3. Chiar dacă locuiesc la marginea unui oraș european, mare parte din acești oameni țin în continuare animale în curte. Mai mult, aceștia le lasă libere și ajung în zonele aglomerate din oraș. Este și cazul mai multor vaci nesupravegheate pe Splai Bahlui din Iași.

Mai multe vaci pasc pe Splai Bahlui

Vaci. tonete

Animalele umblă libere pe străzile Iașului și distrug spațiile verzi amenajate de primărie

Localnicii din zona Podu Roș care circulă pe Splai Bahlui spun că nu este prima dată când sunt văzute aceste animale la păscut. Aceștia sunt revoltați că nu sunt trași la răspundere proprietarii, care le lasă libere să circule pe toate străzile Iașului.

„Oraș de secolul 21. De ce nu vine Poliția Locală să-i amendeze pe proprietarii de animale? De ce nu se sesizează nimeni? Suntem țara nimănui”, susține un localnic din Podu Roș.

Acestea pot fi un real pericol pentru șoferii ieșeni, dacă părăsesc spațiul verde și intră pe șoselele Iașului. Oamenii acuză autoritățile că nu iau măsuri din timp pentru a preveni o tragedie, în cazul în care acestea ar ajunge pe străzi și ar încurca participanții la trafic.

„Bineînțeles că e periculos. Dacă sare una în față, pot să-mi distrug mașina. Cine plătește? Trebuie amendați proprietarii animalelor pentru că le lasă nesupravegheate”, zice un șofer ieșean.

Unii spun că animalele sunt ale localnicilor din zona Cicoarei, iar aceștia le lasă libere și ajung până în Podu Roș.

„Nu e prima dată când le văd. Am înțeles că sunt din zona Cicoarei. Proprietarii le lasă libere să pască și ajung până aici”, spune un alt localnic din Podu Roș.

Mai multe vaci au fost surprinse la păscut și în Păcurari

Mai-multe-vaci-pasc-pe-Splai-Bahlui3

Și in Păcurari au fost văzute în urmă cu câteva luni. Vacile au intrat pe spațiul verde să tundă gazonul amenajat de angajații Primăriei Iași

În vara anului 2022, o situație similară s-a întâmplat și în cartierul Păcurari. Mai multe vaci au ajuns pe spațiul verde amenajat de Primăria Iași şi au „degustat” din florile plantate de angajaţii municipalităţii. Nu a fost pentru prima dată când s-a întâmplat ca animalele să ajungă în zona respectivă, fiindcă sunt lăsate nesupravegheate și înaintează prin zonele locuite ale oraşului.

Așadar, mai multe vaci pasc pe Splai Bahlui. Animalele nu sunt la prima apariție, iar locuitorii s-au obișnuit ca ele să meargă libere pe străzile Iașului. Au fost văzute de nenumărate ori în marile cartiere ale orașului fără ca nimeni să ia vreo măsură. Lipsa de reacție a autorităților îi face pe proprietarii de animale să le lase libere și să încalce legea, fără a fi trași la răspundere.

Comentarii
  • „Mai multe vaci pasc pe Splai Bahlui. Cât de periculos este pentru ieșeni”? vaci pe Bahlui sunt de cand e orasul asta, de la prima datare istorica de la 1408 in timpul lui Alexandru cel Bun si pana in zilele noastre. oras european in my ass! e Iasi County, nicidecum Iasi City.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *