Prima pagină » Local » Mai multe străzi din Iași vor fi reabilitate. Municipalitatea investește peste 30 de milioane de lei în infrastructură

Mai multe străzi din Iași vor fi reabilitate. Municipalitatea investește peste 30 de milioane de lei în infrastructură

21 nov. 2022, 02:00, 2 ,
Adnana Gafton, în Local

Un proiect al Consiliului Local Iași prevede reabilitarea a 21 de străzi. Valoarea investiției este de peste 30 de milioane de lei. În data de 24 noiembrie 2022, membrii CL Iași vor supune spre vot aprobarea documentației tehnico-economice pentru investiția „Proiectare și modernizare străzi din Municipiul Iași”. Vor fi executate lucrări la partea carosabilă, la trotuare și vor fi montate noi indicatoare de circulație și borduri

În ultimii ani, străzile din Iași au fost supuse diverselor lucrări ce au presupus mobilarea acestora cu rețele de utilități sau modernizarea și creșterea confortului în trafic. Proiectul de modernizare a străzilor presupune îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor riverani pe anumite străzi din Iași, sporirea ratei de utilizare a drumurilor, scăderea zgomotului și crearea unei ambianțe plăcute, îmbunătățirea serviciilor de salubritate și intervenție.

Cladire primaria Iasi

Membrii CL Iași vor vota reabilitarea a 21 de străzi din municipiul Iași

Ce străzi din Iași vor fi reabilitate integral

 Sala cu persoane in sedință

Peste 30 de milioane de lei vor fi alocați pentru reabilitarea infrastructurii în Iași

Reprezentanții municipalității intenționează să aloce peste 30 de milioane de lei în reabilitarea a 21 de străzi din Iași.

Str. Alba Iulia, str. Bucovinei, str. Călugăreni, str. Fundac Strugurilor, str. Gloria, str. Podoleanu, str. Poienilor și str. Teascului vor fi reabilitate integral. Se vor desfășura lucrări la partea carosabilă, se va turna un strat de beton, vor fi montate borduri stânga-dreapta, vor fi trasate noi marcaje rutiere și vor fi instalate indicatoare noi. Lucrările la partea carosabilă urmăresc turnarea unui strat de uzură de 4 cm, unui strat de legătură de 6 cm, unui strat de 8 cm de bază, unui strat de 15 cm de piatră spartă, unui strat de 25 cm de balast și a unui strat de geotextil nețesut, cu strat de separare. Lucrările vor fi efectuate pe o perioadă de 12 luni.

Lucrări de reabilitare a infrastructurii vor fi realizate și pe str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, str. Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujbă. Partea carosabilă a acestora va fi reabilitată în întregime și se vor desfășura lucrări și pentru modernizarea trotuarelor.

Drum cu autoturisme si un escavator pe el ce sparge strada

Mai multe stărizi din Iași vor fi reabilitate complet

Investiție de peste 30 de milioane de lei în drumurile din municipiul Iași

persoane ce asfalteaza

Se vor efectua lucrări de reabilitare a străzilor din Iași

Pentru modernizarea str. Alba Iulia, str. Bucovinei, str. Călugăreni, str. Fundac Strugurilor, str. Gloria, str. Podoleanu, str. Poienilor și str. Teascului este alocat un buget de 10.336.488 de lei, fără TVA. Valoarea investiției pentru str. Fermei, str. Eugen Stătescu, str. Șipoțel, str. Fundac Olari, str. Mocanului, str. Ursulea, str. Islaz, str. Ștefan Dimitrescu, str. Prof. Nicolae Bucur, str. Valea Adâncă, str. Fântânilor, str. Spital Pașcanu și str. Prof. Petru Cujbă este de 19.779.308 lei, fără TVA. În total, reabilitarea celor 21 de străzi de pe raza municipiului Iași este în valoare de 30.115.796 de lei.

Investițiile în infrastructura de transport vor facilita mobilitatea populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport, mărfuri și călători, economisirea de energie și timp. Lucrările ce se vor desfășura vor asigura parametri optimi pentru deplasarea autovehiculelor pe carosabil, în același timp ajutând la reducerea gradului de poluare din Iași.

În decursul anului 2022, CL Iași a votat reabilitarea mai multor artere principale de pe raza municipiului. Străzile din zona Galata – Tătărași vor intra în reabilitare, la  rândul lor. Un alt proiect de reabilitare a 44 de străzi a fost supus spre vot în vara anului 2022.

Demersul privind reabilitarea străzilor din Iași vine în urma supraaglomerării urbane și a creșterii numărului de autoturisme din municipiul Iași.

Drum cu borduri si noroi

Vor fi montate borduri noi

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *