Noaptea minții în Galați unde au fost montate stații de încărcare maşini. Toate bune și frumoase, dar echipamentele nu pot fi folosite pentru că nu există coduri de activare. Odată cu aruncarea cutiilor au fost aruncate și codurile.
Este bine de menţionat faptul că tot mai multe orașe din România investesc în staţii de încărcare pentru mașini. Municipalitatea alocă 2 milioane de euro pentru stații de încărcare în Iași.
Stații de încărcare mașini nefolosibile la Galaţi unde au fost aruncate cutiile cu codurile de activare
Primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a ieșit public într-o declarație referitoare la mai multe stații de încărcare mașini. Edilul s-a arătat supărat de faptul că acestea nu pot fi folosite pentru că cutiile care conțineau codurile de activare au fost aruncate. Situaţia a fost creată de constructorul care a montat astfel de dispozitive. Nimănui nu i-a trecut prin cap să se uite la indicațiile din manualul de folosire pentru a obține codurile necesare. Așadar, sunt staţii care stau degeaba, cu toate că numărul şoferilor deținători de maşini electrice este în continuă creștere:
„Am să fiu de o sinceritate nedemnă de un om politic şi de administraţie. Pentru că au fost primele montate în Galaţi şi nimeni nu a ştiut care, cum şi cu ce se mănâncă, după ce le-am dat la Electrică, ne-am lovit de o altă problemă, pe care într-o oarecare mare măsură am remediat-o. Pentru că nu era problema Primăriei, ci a constructorului, cel care le-a montat. Evident, după ce au fost montate aparatele, cutiile în care au venit aceste dispozitive au fost aruncate. În aceste cutii erau însă şi codurile de activare, pentru fiecare în parte. Aceste coduri de activare au dispărut odată cu cutiile. Pentru că n-a ştiut nimeni, fiind primele, că, odată montat şi băgat cablul în el, ai nevoie de cod de activare”, a povestit primarul la Pro Lider FM.
Soluția pentru a rezolva problema este una evidentă. Cei care au montat stațiile de încărcare au luat legătură cu constructorul unităților electrice și au cerut codurile aferente. Primarul speră că problema o să fie rezolvată în cel mult o săptămână.
Beneficii pentru deținătorii de mașini electrice
Numărul de mașini electrice din România este în continuă creștere. Tot mai multe orașe mari investesc puternic în stații de încărcare pentru acest tip de autoturisme. Statul a luat mai multe măsuri de compensare a deținătorilor de acest fel. Așadar, un individ care deține o mașină electrică beneficează de un număr verde, la nivel de Iași, parcare gratis, iar la nivel național de scutirea impozitelor.
Pentru că este bine de menţionat faptul că și administratorii de firme românești investesc în maşini electrice, vorbim despre faptul că grupul de firme Iaşisting a anunțat recent că va cumpăra 25 de vehicule electrice Renault Zoe. În acest fel, Iașisting deține cea mai mare flotă de mașini electrice din România.
Renault Zoe este vehicul este recomandat traficului urban, cu porniri şi opriri repetate, fiindcă în timpul frânării, sistemele inteligente ale maşinii recuperează o parte din energia pierdută – motorul electric devine generator şi curentul electric produs este stocat în baterie. Are preţuri începând de la 30.320 euro dar poate fi achiziţionat, prin programul Rabla Plus şi Renault Smart.